Catalunya Diari

Els alumnes de Lletres de la UdL organitzen una setmana plena d'activitats al voltant dels seus estudis

L'objectiu de les jornades és demostrar que es pot aprendre de maneres diferents de les classes magistrals

L'Assemblea d'Estudiants de Lletres de la UdL han organitzat per la setmana del 9 al 12 d'abril un cicle d'activitats: xerrades, documentals i tallers al voltant de les temàtiques de les seves carreres, que no se solen tractar pels marcs establerts que té el sistema educatiu. L'objectiu de les jornades és demostrar que es pot aprendre de maneres diferents de les classes magistrals, de manera participativa i crítica amb el coneixement que es dóna. El dilluns s'inicien les jornades amb passis de documentals. A les 11.00 hores del matí al Rectorat s'ha projectat la transacció espanyola i a les 19.00 hores es passarà un documental que farà pensar sobre qui domina els mitjans de comunicació. En aquest sentit, dues estudiants de periodisme i comunicació audiovisual conduiran el debat posterior. Els dos es projectaran a la sala de juntes.

Imatge d'arxiu del Claustre de la UdL
Imatge d'arxiu del Claustre de la UdL | UdL

El dimarts serà un dia per a la reflexió artística des de diferents activitats allunyades de la típica conferència. Al matí es faran dinàmiques de teatre i Eye Contact, per poder parlar entre els participants sobre què és art. A la tarda, al mateix claustre de la pensativa, es farà un taller de poesia amb posterior exposició del que s'hagi pogut crear. El dimecres a les 10.00 del matí, també al claustre, es farà una xerrada amb el col·lectiu Enklaustra't sobre quins són els efectes del capitalisme. Més tard, l'antropòloga Gemma Casals, guiarà els participants pel Centre Històric. El recorregut servirà per parlar de persones migrades, entre altres coses. A la tarda tindrà lloc la Llobregat Party, un projecte de hip-hop que treballa en barris. 

Es farà Jamm Session amb micro obert i artistes convidats. Es tancaran les jornades amb la xerrada i presentació de Fotomovimiento, col·lectiu de fotògrafs independents especialitzats en conflictes socials, a les 11.00 hores del matí de dijous, a la sala de juntes. Totes les activitats que es duguin a terme al claustre, si el mal temps ho impossibilita, es traspassaran a alguna aula del Rectorat mateix. En el cas de la Llobregat Party, l'activitat es farà al Casal Popular de Joves, al carrer Tallada, número u.


Comentaris

envia el comentari