Catalunya Diari

Amb frac, americana i corbata,però un robatori...!

Amb frac, americana i corbata,però un robatori...!| Grup municipal d'ICV a l'Ajuntament de Balaguer

 La setmana de Sant Josep ens ha portat la notícia del que s’anomena un "corralito" als ciutadans de l’illa de Xipre. El "corralito" és allò que va passar a l’Argentina, on els bancs van tancar les portes i els clients no podien traure els diners que tenien dipositats, fins que les autoritats del país ho autoritzaren. És una mesura, com sempre, per salvar a la banca del país, per pal·liar els excessos que s’han comés, que també allà se n’han fet, i molts pel que es veu. I diran que tots els ciutadans han estat partícips d’aquests excessos. Com aquí. Però sabem que això no és veritat, solament uns quants, banquers, polítics i especuladors en són els culpables, per obra u omissió.
 
El joc de paraules emprat és per sortir campió al llibre Guinness dels enganys. Parlen d’un nou impost o taxa que afectarà a tots els dipòsits bancaris. És clar que no és un impost, és un ROBATORI, així en majúscules, dels dipòsits en comptes corrents o llibretes. Han fet que el robatori sigui menys dolorós, aplicant una certa progressivitat de zero fins a 100.000 euros, i a partir d’aquí un 37,5% pels lladres i en espera un 22,5% fins d’aquí a seixanta dies. Un ROBATORI en dues fases, a canvi d’accions dels bancs, que no valen res.
 
Qui ha ideat aquest robatori? Doncs com sempre la troika comunitària, el Banc Central Europeu, el senyor Draghi, la senyora Merkel, i el Fons Monetari Internacional. Tots els que amb frac, americana i corbata han fet negoci i han contribuït als excessos de la construcció d’Espanya, d’Irlanda, els que van dir a Grècia com havien de falsificar els comptes per passar desapercebuts a les inspeccions europees. Però clar arribat el moment de fer-se corresponsables del desgavell creat, treuen el cul del test i obliguen als països enfonsats a que els ciutadans paguin de les pròpies carteres les seves malifetes. Imposen una austeritat econòmica i de serveis que converteixen en constitucional, creant més atur i més misèria a tota la població, especialment a aquells més desvalguts. I una recessió de la que costarà sang i suor per sortir-ne. És curiós que com la canalla quan fan alguna entremaliadura, ningú vol carregar amb la responsabilitat d’aplicar aquestes mesures.
 
Us heu preguntat qui fa negoci amb tota aquesta crisi dels països de la perifèria? Doncs sense cap mena de dubte els bancs alemanys, el FMI, el BCE, i els grans especuladors. Tenen una inversió amb guanys assegurats, i molt elevats per cert.
 
L’assumpte de Xipre té pebrots. Resulta que s’està robant a molta gent que possiblement han estat uns estalviadors de tota la vida, com passa aquí. Gent que s’han estat de luxes, guardant calés pel dia de demà, que poden tenir un patrimoni de 150 o 300 mil euros pels que de ben segur ja han pagat els impostos corresponents. Gent patriota i bons ciutadans que no han portat els diners a Suïssa, ni altres paradisos fiscals fora del país. També els toca el canut a aquells estrangers, pel que es veu especialment russos que utilitzaven el país com un paradís fiscal per tal de blanquejar els diners provinents d’activitats econòmiques sospitoses, o no. S’han carregat la seguretat jurídica de les inversions estrangeres en tercers països. I gairebé la garantia de que els dipòsits de diners de fins a 100.000 euros estaven segurs pels fons de garantia de cada país. Pel que es veu les lleis i les garanties no valen per res quan són drets inherents a la majoria dels ciutadans. Per què no han estès a altres tipus d’inversions, de gent més adinerada?
 
Pensem que això pot ser una prova de veure com reacciona la gent del país, i que si no passa gaire cosa, aquest ROBATORI el poden fer en altres indrets si les coses no es solucionen com ells volen. Hauríem de fer com a Islàndia, on els ciutadans van dir que no volien pagar el deute dels banquers, no el van pagar, i van jutjar a polítics i banquers. Ara estan sortint del pou on els van ficar i el país torna a tirar endavant i amb futur.
 
Per si de cas, esperem que els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil hagin inclòs en els seus llibres de delictes aquest tipus robatori, i donat el cas actuïn en conseqüència, perseguint, capturant, jutjant i empresonant als lladres i als seus còmplices. Encara que portin frac, americana i corbata, siguin economistes, assessors o polítics.
 
Grup municipal d'ICV a l'Ajuntament de Balaguer


Comentaris
JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Gregori, molta raó tens quan els anomenes LLADRES i en majúscules. Esperem que aquesta tendència a ser corrupte i prendre mesures sense el consentiment del poble desapareixi (que costarà).\r\nJo també penso com tu, i la posició que està adoptant ICV en la majoria de casos és una mostra del que és "bones pràctiques de política". \r\nA veure si en Sr.Rajoy, que diu estimar tant Catalunya, deixi la dreta que representa, per així donar solucions socials que és el que necessita el poble. Si no ho fa, llavors hi sortiran guanyant els de sempre, cosa totalment injusta si ens basem en principis socialistes.\r\nPer cert, bona tasca la que feu els regidors d'ICV, tant a Balaguer com a Lleida (hi ha gent que m'ho explica) i això demostra que encara podem confiar en alguns polítics.

envia el comentari