Catalunya Diari

Amics i familiars de les dones atropellades mortalment reclamen més duresa contra els conductors beguts

Amics i familiars de les dones atropellades mortalment reclamen més duresa contra els conductors beguts| Text i fotografia: ACN

Desenes d'amics, familiars i veïns de les dues dones, de 26 i 51 anys, que van morir atropellades la matinada de diumenge, 26 de setembre, a la LL-11 s'han manifestat aquest dissabte per reclamar més duresa contra els conductors beguts.

La marxa ha sortit des del barri de Magraners, on vivien les víctimes, ha passat pel lloc de sinistre i ha continuat fins a la plaça de la Paeria, on s'ha repetit la concentració silenciosa. A la pancarta que encapçalava la manifestació es podia llegir "Justícia per a les víctimes". Les víctimes van ser envestides per un jove de 21 anys que va donar positiu al control d'alcoholèmia i que el jutge va deixar en llibertat amb càrrecs després de declarar.

Els manifestants han recordat la similitud d'aquest cas amb el dels dos ciclistes que van ser atropellats mortalment el 6 de setembre a Soses per part d'un altre conductor ebri que tampoc va entrar a la presó. Exigeixen que es canviïn les lleis i que hi hagi més conscienciació de la societat per no barrejar alcohol i conducció. Així ho ha assegurat el president de l'Associació de Veïns de Magraners, Juan Gallardo, que ha insistit que "alguna cosa s'ha de fer perquè no pot ser que cada cap de setmana hi hagi famílies destrossades perquè hi ha conductors que veuen i agafen el cotxe". A més, ha afegit que "és indignant que les víctimes encara no estaven enterrades que el conductor ja anava tan tranquil pel carrer, això no pot ser".

Just l'endemà de l'accident, dilluns, un centenar de persones ja es va concentrar a les dotze del migdia a la plaça Paeria per fer dos minuts de silenci en senyal de condol i rebuig a l'atropellament mortal. Aquest dissabte els manifestants han dipositat flors al punt del sinistre i han repetit la concentració silenciosa a la plaça de la Paeria.

Cal recordar que Fiscalia ha recorregut aquesta setmana la decisió del jutjat d'Instrucció número 3 de Lleida de deixar en llibertat amb càrrecs el jove de 21 anys que va atropellar mortalment les dues dones en un pas de vianants de la LL-11, molt a prop del cementiri de Lleida. També ho va fer en el cas del conductor d'Aitona que el 6 de setembre va envestir mortalment els dos ciclistes de Seròs.


Comentaris
Sonia Garcia
Es vergonyos, que no hi haigi presó per aquells que beuen i agafent el cotxe, saben que fiquen amb perill la vida d'altres. Puc entendre un atropellament si els frens del vehícle d'un home o dona que anes a treballar no funcionen, o si el cansanci de tornar de treballar perque has fet un torn de nit al teu lloc de treball et lluga una mala pasada, no tots els casos son iguals, s'ha de vigilar i mira per que ha passat avans de jutjar. \r\nPerò surtir de festa beure fins duplicar la tasa i ser consient de que la passes, i agafar el cotxe igualment.... es de ser molt inconsient, per no dir la velocitat que portava, que no va fer ni cas dels senyals de transit, hi ha tres senyals de reducció de velocitat 80, 60, 50... un senyal de pas de peatons, senyal de rotonda i semafor. S'ha de ser ceg per no veure ni un dels senyals ni les tres dones que creuaven, i envestir a les víctimes d'aquesta manera que amb la velocitat que portava es va pujar d'amunt de la rotonda. \r\nI no se quina mena de justicia es aquesta, els familiars encara no havien enterrat els cosos de Antonia I Jessica que havien de veure sortir al carrer aquest individu..... No se on anirem a para sembla que tinguin més drets els animals que les persones.
Sonia Garcia
Hola perdoneu, avui me fitxat mes be en els senyals de transit perque en escriure tenia dubte de que fosin correctes aixi dons rectifico les senyal que no va veure son: Reduccio de velocitat a 60 avans del pont de la via, reducció a 40 avans de la rotonda, senyal de pas de peatons, un ceda, senyal de rotonda, semafor i les tres victimes.... "Deu ni do!!"... Noi.

envia el comentari