Catalunya Diari

Amplien els allotjaments d'urgència a Lleida per les baixes temperatures

Fins a 107 persones han dormit aquesta nit a l'alberg municipal, la Panera i l'Espai Zero, per fer front als tres graus sota zero

El Pont Vell de Lleida, cobert per la boira, a les 9 del matí del 9 de gener de 2019
El Pont Vell de Lleida, cobert per la boira, a les 9 del matí del 9 de gener de 2019 | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha ampliat els allotjaments d'urgència per a persones sense sostre davant les baixes temperatures que s'han començat a registrar aquests dies a la ciutat i les previsions de més davallades fins a finals d'aquesta setmana. La nit d'aquest dimecres, en què s'ha arribat als tres graus negatius, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, fins a 107 persones han dormit en els tres espais que la Paeria ha habilitat enguany. A l'alberg Jericó han dormit 94 persones, a l'Espai Zero, 4 i a la Panera, 9.

L'espai de la Panera s'ha estrenat aquesta nit i se seguirà habilitant com a allotjament d'emergència mentre sigui necessari quan l'alberg sigui ple. Durant el dia funciona com a menjador social municipal i a la nit s'hi han instal·lat hamaques i mantes. Té capacitat per a 20 persones, ampliable fins a 30. Des de la Paeria informen que l'allotjament hivernal d'urgència es va iniciar el 7 de novembre i el projecte iglú el 28 de novembre. Durant aquests 61 dies s'han registrat 2.274 allotjaments en total de 258 persones. La mitjana diària d'allotjaments, doncs, ha estat de 37 persones.

 

Unes temperatures 'gelades' per aquest divendres

La fredorada d’origen àrtic arriba al seu punt àlgid aquest divendres després que al Pirineu s’hagin assolit els -15º dijous. De fet, la nit i matinada seran especialment fredes amb alertes activades per temperatures extremadament baixes a gran part de Catalunya. Les glaçades seran generals, també a la costa, i es baixarà dels -5º a l’interior. De dia també farà més fred, tot i que dominarà el sol.

Pel que fa a l’estat del cel, estarà serè en conjunt, tret d’algunes boires matinals i molt puntuals a punts de l’Altiplà Central. A la cara nord del Pirineu, al matí aguantarà força, però a partir del migdia la nuvolositat anirà a més i de cara a la tarda s’espera una nova tongada de nevades més aviat febles a totes les cotes que difícilment es deixarà veure a la cara sud del Pirineu de Lleida. No es descarta que s’acumulin 20 centímetres de neu nova a les parts altes de la serralada, on dijous s'han assolit els -15º. 


Comentaris

envia el comentari