Catalunya Diari

Àngel Ros deixarà l'alcaldia de Lleida per ser ambaixador d'Espanya a Andorra

S'apunta com a possible successor a la Paeria el segon tinent d'alcalde Fèlix Larrosa

Imatge d'Àngel Ros
Imatge d'Àngel Ros | LleidaDiari.cat

Sembla que el mes d'agost comença fort a Lleida. I és que els lleidatans s'han despertat aquest matí amb la notícia de que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, deixarà l'alcaldia de Lleida per ser ambaixador d'Espanya a Andorra. Així ho ha avançat aquest dimecres el diari Segre. El canvi, però, no serà oficial fins divendres que ve, quan està previst que Ros sigui nomenat al Consell de Ministres. Les mateixes fonts apunten com a possible successor a l'alcaldia de Lleida el segon tinent d'alcalde i regidor de Promoció i gestió de l'hàbitat urbà, Fèlix Larrosa. Ros fa catorze anys que és alcalde de Lleida. Va assumir l'alcaldia el gener de 2004, en substitució d'Antoni Siurana, que havia estat nomenat conseller d'Agricultura.

Àngel Ros va revalidar l'alcaldia el 2007, el 2011 i el 2015; els dos primers anys amb majoria absoluta. En l'última ha necessitat el suport de C's i el PP per seguir al capdavant de l'Ajuntament ja que tenia en contra els partits independentistes. El fins ara ambaixador d'Espanya a Andorra era, des del juliol de 2014, Manuel Montobbio de Balanzó, que va ser nomenat divendres passat ambaixador d'Espanya al Consell d'Europa a Estrasburg.

Segons un baròmetre, el PSC de Ros tornaria a guanyar eleccions

La notícia d'aquest dimarts arriba després que el passat mes de juny el baròmetre d'UA1 Ràdio donés com a guanyador d'unes noves eleccions a Lleida el PSC d'Àngel Ros. No obstant, el baròmetre d'Ua1 Ràdio, deixava un escenari molt obert, ja que un 42% dels enquestats no tenia clar el seu vot pesant ja en les municipals del 2019. El PDeCAT, amb Toni Postius al capdavant, segueix els socialistes a poca distància i podria mantenir els sis regidors amb què compta o, fins i tot, sumar-ne un i assolir els set edils. 

El partit que més creixeria seria Ciutadans, que passaria de quatre a sis representants a la Paeria, segons Ua1 Ràdio. Esquerra Republicana, amb Miquel Pueyo de candidat, tindria garantits els tres representants actuals i podria enfilar-se fins als quatre, mentre el Partit Popular estaria entre un i els dos regidors que té actualment. Pel que fa al Comú de Lleida i la Crida per Lleida-CUP no tindrien assegurada la presència i estarien al llindar de poder entrar de nou a la Paeria o bé quedar-ne fora.


Comentaris

envia el comentari