Catalunya Diari

Antena 3 ubica la Seu Vella de Lleida al País Basc

Altres mitjans de comunicació com TV3, laSexta i los40 ja ho havien fet abans

Ja tornem a ser-hi. Els mitjans de comunicació d'arreu de l'Estat insisteixen a ubicar Lleida en diferents punts d'Espanya. No és que els lleidatans no vulguem una mica de platja, sorra, brisa marina... és que per molt que ho diguin, Lleida no té platja.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El més semblant que podem tenir a Lleida és el riu Segre. Si més no, aquest cop ha estat la cadena televisiva d'Antena 3, quan durant el seu telediari del passat dimecres, ubicava Lleida al País Basc mentre parlava sobre l'onada de calor que s'està vivint aquests dies i que s'espera per als pròxims.

Si més no, la ubicació i la fotografia de la notícia en referir-se a Lleida està totalment encertada; Així i tot, es refereixen a Lleida amb un «Com estan vivint l'arribada de l'onada de calor al País Basc»; sí, amb la imatge de fons de la Seu Vella.
 

Les xarxes, sobretot Facebook i Twitter, no han trigat en fer-ne ressò d'aquesta notícia, i el conegut Postureig de Lleida n'ha estat un d'ells.

Antena 3 ubica la Seu Vella de Lleida al País Basc
Antena 3 ubica la Seu Vella de Lleida al País Basc | Postureig de Lleida

Més relliscades sobre la suposada platja de Lleida

Cal recordar que aquest no és l'únic cop que es difon una informació similar. El diari esportiu Sport també va utilitzar una fotografia de la Vuelta Ciclista a Espanya en una ciutat costanera, per a informar de que un ciclista belga s'havia imposat a Lleida. El titular va ser correcte però la imatge desencertada, i les xarxes, així com el Postureig, va començar a fer-ne ressò. «L'arribada de la Vuelta a la platja de Lleida va quedar certament estupenda», va afirmar amb humor el personatge.
 

En una altra ocasió, la Sexta, durant l'emissió de la notícia que algunes platges de Catalunya havien despertat amb la plantada de desenes de creus grogues en suport als «presos polítics», també va anomenar a Lleida. Tal com es podia veure a les imatges que ràpidament van córrer per les xarxes socials, el titular de la notícia explicava: «Els CDRs han clavat milers de creus grogues en diverses platges de Girona i Lleida...». L'alarma no va trigar a saltar a les xarxes on, fins i tot, personatges del panorama polític com Gabriel Rufián (ERC) van compartir la captura de la imatge amb el titular erroni. També el Postureig de Lleida va voler fer broma sobre l'errada televisiva i va publicar un vídeo des del mar on animava a passar uns dies «a la platja de Lleida».

El programa ‘Tot es mou’ de TV3 també va provocar en pantalla un veritable ‘terratrèmol’ geogràfic que va deixar Catalunya cap per avall. Tarragona sense platges ni Delta i Lleida privada de les pistes d'esquí i el congost de Mont-rebei. Un drama. L’equip del ‘Tot es mou’, fent honor al seu nom, va protagonitzar una pífia imponent que va moure les peces del mapa en un intercanvi de rols forçat. Això si, Barcelona i Girona intactes, no fos cas.


Comentaris

envia el comentari