Catalunya Diari

L'antic convent de Santa Clara de Lleida acull la festa benèfica Sense Embuts

Pretén esdevenir un espai de transformació social i acció comunitària per als més joves

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

El projecte Sense Embuts organitza aquest dissabte 14 de setembre la seva festa benèfica als jardins de l'antic convent de Santa Clara de Lleida. Segons han explicat des de l'entitat, Sense Embuts arran que hi ha una gran part del jovent passa per moments durs, plens de confusió i amb dificultats per passar de la infància a l'adultesa. Sense embuts, pretén esdevenir un espai de transformació social i acció comunitària que té per objectiu donar eines d'apoderament personal per afavorir els processos d'incorporació social.

A meitat del 2014, en Daniel Gabarró i alguns pares, mares i professionals que treballen amb joves es van adonar que existia una mancança respecte a l'existència d'espais on el jovent pogués aprendre eines de creixement personal, on poder compartir reflexions amb altres joves i poder expressar emocions, inquietuds i preocupacions pròpies en un ambient en companyia d'adults referents que sortissin del rol de professors/es i mares/pares.

Un espai de trobada per a joves

Un cop ens vam adonar d'aquest buit, ja que no existia a Lleida cap entitat i/o servei que oferís un espai de trobada per a joves que fos lliure, segur i gratuït, es van posar a la feina i vam crear un projecte innovador, el projecte Sense Embuts, amb la finalitat d'oferir un espai per a reflexionar, compartir i aprendre eines de creixement personal i autoconeixement per a poder ser més feliços i viure un procés de transformació de la mateixa vida.

Així doncs, Sense Embuts va néixer a principis del 2015 contribuint específicament en el col·lectiu jove d'entre 12 i 22 anys, per això ofereix un espai lliure, segur, gratuït i confidencial on el jovent es troba per reflexionar sobre temes que els preocupa: l'amor, les relacions personals, l'autoestima, l'èxit, les emocions, etc. amb l'objectiu d'aprendre a ser feliç.

Com sorgeix la iniciativa

La iniciativa sorgeix del mateix procés de canvi personal d'aquests pares, mares i professionals i parteix de la necessitat d'augmentar el benestar personal del jovent davant la situació actual: elevat atur juvenil, augment del consum de tòxics, dificultats en configurar el procés d'autonomia personal, etc. En un moment donat però, s'adonen que només acompanyant al jovent no és suficient, així que dissenyen xerrades per a professionals i famílies amb l'objectiu d'acompanyar i facilitar eines per esdevenir referents positius per al jovent.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari