Catalunya Diari

Els XIII Premis Ap! Lleida estrenen escultura-joia com a guardó

Cadascuna de les estàtues compta amb una joia, una pedra preciosa, de color i forma diferent per a cada categoria

Imatge de la nova estàtua
Imatge de la nova estàtua | LleidaDiari.cat

La Seu Vella de Lleida ha estat aquest dimecres l'escenari escollit per presentar la tretzena edició dels Premis Ap! Lleida 2019, uns guardons que tenen per objectiu reconèixer l'èxit de les dones com a empresàries, directives i/o professionals en diferents àmbits de la societat.

Aquesta és una edició especial, que ve precedida per un canvi de junta de l'entitat i una renovació de moltes de les iniciatives programades. Un fet que es mostra també en les estatuetes que rebran totes les premiades: una escultura-joia, dissenyada i elaborada per la joiera lleidatana Elisenda Santacreu amb materials de les nostres terres.

Una escultura de línies sinuoses, femenines i dinàmiques

L'escultura, de línies sinuoses, femenines i dinàmiques, és d'un color intens i daurat com el sol. «Enmig d'aquestes línies hi batega un cor fort, constant, valent, il·lusionat pels nous reptes. En el seu interior, uns fils transversals representen la comunicació, el treball en equip i els nous coneixements». Així detalla l'artista aquesta creació.

«Al mateix temps aquesta forma de cor també presenta un escut protector. Representa saber dir 'no'; prendre decisions per una mateixa; la seguretat i l'autoestima». Un discurs que porta a Elisenda Santacreu a cuidar també el material escollit, procedent de la nostra Terra Ferma, la pissarra. Ella mateixa reconeix que des del minut u tenia clar que volia posar a cada escultura un tros de Lleida.

Cadascuna d'elles compta amb una joia, una pedra preciosa, de color i forma diferent

Tot i que no és una escultura qualsevol. Cadascuna d'elles compta amb una joia, una pedra preciosa, de color i forma diferent per a cada categoria, que la premiada podrà extreure i posar-se-la a sobre per sentir més a prop tots aquests valors.

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

Elisenda Santacreu ha estat la primera, però la presidenta d'Ap! Lleida, Laia Rogel, ja ha avançat aquest dimecres durant la presentació que a partir de l'any vinent «obrirem un concurs per seleccionar la dona artista que dissenyarà el premi de cada edició, amb l'objectiu de descobrir el talent de les dones lleidatanes».

 

Un acte a la Sala de la Canonja de la Seu Vella

L'acte, que s'ha dut a terme a la Sala de la Canonja de la Seu Vella, ha comptat amb la presència de diverses sòcies de l'entitat, mitjans de comunicació lleidatans i autoritats com Paco Cerdà, tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedora de l'Ajuntament de Lleida; el diputat Carles Gibert; i Jose Crespín, subdelegat del Govern a Lleida, entre d'altres. Tots ells han destacat l'ànima femenina, la valentia i la força de les dones lleidatanes en la societat d'avui i les han encoratjat a continuar lluitant i treballant en aquesta direcció.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari