Catalunya Diari

L'Aplec del Caragol de Lleida es torna a ajornar i se celebrarà al setembre

El 2020 la Federació de Colles va suspendre la festa, que va posposar el maig i va cancel·lar definitivament a l'octubre

Pla mitjà dels membres d'una colla de l'Aplec amb dues turistes xineses el darrer dia de la festa
L'Aplec del Caragol de Lleida es torna a ajornar i se celebrarà al setembre si la situació sanitària ho permet | LleidaDiari.cat

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol ha decidit posposar al 3, 4 i 5 de setembre la festa que s'havia de celebrar del 21 al 23 de maig, sempre que la situació sanitària ho permeti.

Calculen poder confirmar aquesta data a finals de juliol, després d'avaluar si la situació ha millorat i es pot adaptar la celebració de l'edició 2021 de l'Aplec als requeriments vigents o, per contra, cal prendre la decisió de cancel·lar-lo definitivament i emplaçar la nova convocatòria al mes de maig del 2022. No és la primera vegada que la festa s'ajorna, ja que l'any passat es va posposar del maig a l'octubre, també a causa del coronavirus, i es va suspendre definitivament a la tardor.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'esperança d'aconseguir la immunitat de grup amb les vacunes

La Federació de Colles ha reconegut que tot i que iniciaven el 2021 amb l'esperança d'aconseguir la immunitat de grup amb les vacunes, el procés de vacunació és "lent" i no poden "posar en risc" la salut de les persones, en una festa "basada en la germanor de les colles, la interrelació de milers de ciutadans i l'acollida dels nombrosos visitants vinguts d'arreu".

Expliquen que aquest mes de maig es faran accions, com ja es va fer l'any 2020, per mantenir viu l'esperit de l'Aplec, visualitzar les colles i els collistes i promoure el consum de productes de qualitat i de proximitat.


Comentaris

envia el comentari