Catalunya Diari

Aproven el nou model de tarifació progressiva de les bressol de Lleida

Des de la Paeria diuen que implementem un sistema més just i equitatiu i flexible per a les famílies

El ple de l'Ajuntament de Lleida corresponent al mes d'abril ha començat amb la presa de possessió de David Melé, de JuntsxCat, com a nou regidor de l'equip de govern de l'Ajuntament de Lleida. Melé, que substitueix la regidora Anna Campos, compta amb una extensa trajectòria a l'Horta de Lleida.

En la seva intervenció prèvia a l'inici de l'ordre del dia del ple, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que ha traslladat al conseller d'Interior, Miquel Sàmper, l'acord conjunt de totes les forces de la Paeria i els agents socials i econòmics de la ciutat, refusant que hi hagi un tractament diferenciat per Lleida pel que fa a restriccions derivades de la pandèmia. El Paer en cap ha ressaltat que els ajuntaments han «assumit el rol de lideratge i de forçar el compromís per forçar la reactivació de l'economia i la tornada a la normalitat d'una manera justa i equitativa per la ciutadania».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Escoles Bressol

Durant el plenari, els regidors han aprovat el nou model de tarifació progressiva de les Escoles Bressol municipals. Aquest model, que ha defensat la tinent d'alcalde i regidora d'Educació Sandra Castro, segueix la recomanació del Síndic de Greuges de Catalunya de l'any 2015 i ja s'aplica en altres grans ciutats de Catalunya.

Castro ha explicat que el nou sistema de taxes anivella l'accés de totes les famílies a l'educació de 0 a 3 anys i s'aplica amb l'objectiu clar d'aconseguir una major equitat: «Molts infants amb necessitats educatives es quedaven a casa. El nou sistema permet adaptar les quotes a les necessitats de les famílies i incorpora novetats que ens havien sol·licitat com la quota de servei de menjador de mig mes o l'ampliació de l'horari d'acollida al matí i a la tarda», ha remarcat.

La modificació de l'Ordenança Fiscal 2.11 juntament amb la modificació puntual de l'OF 2.4 per serveis educatius en relació amb les tarifes aplicables a les EBM, ha estat objecte de debat entre els diferents grups de la corporació. El portaveu del Partit Popular, Xavier Palau, ho ha qualificat com a «la decisió més trista des que estem a la Paeria, es tanquen escoles i pugen taxes»; la portaveu de C'S, Àngeles Ribes, ha dit que el nou model va «en contra de la conciliació familiar i de fer una ciutat més humana». Per la seva banda, la regidora Begoña Iglesias, del grup municipal del PSC, ha qualificat el nou sistema «d'injust amb escoles més cares i més famílies excloses».


Comentaris

envia el comentari