Catalunya Diari

'Aproves amb nota en igualtat?', nova campanya del Centre Dolors Piera

Sensibilització a partir de 3 tests d'autoavaluació que es responen per Internet

Imatge sobre el cartell d'igualtat de gènere de la UdL
'Aproves amb nota en igualtat?', nova campanya del Centre Dolors Piera | UdL

Realment tens actituds o conductes masclistes? Fins a quin punt afecta la teva vida el fet de ser dona o LGBT? Aquests són algunes de les preguntes que llença la nova campanya de sensibilització del Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera de la Universitat de Lleida (UdL).

Es tracta d'una iniciativa digital per conscienciar la comunitat universitària i fer visibles comportaments molts cops inconscients de discriminació. Està articulada al voltant de 3 tests d'autoavaluació que s'omplen per Internet: un d'actituds i conductes masclistes i LGBTIfòbiques; i 2 de victimització, un centrat en les dones i l'altre, en el col·lectiu LGBTI.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Mena d'examen de 10 punts

«Els tests són com una mena d'examen de 10 punts. Cada vegada que es respon sí, es perd un 1 punt. Per tant, com més alta la puntuació final, millor nota es treu. I com més baixa, pitjor nota», explica una de les tècniques del Centre Dolors Piera, Cristina Rodríguez. Podem trobar preguntes com ara si has sentit por anant pel carrer, has callat davant un comentari ofensiu o has sentit pressions per sortir de l'armari.

Es tracta de «facilitar la reflexió entorn l'impacte que té en les nostres vides el fet de patir discriminacions, desigualtats o violències. I, a partir d'aquí, vèncer resistències i sumar persones en el camí cap a la igualtat efectiva», destaca Rodríguez. El Centre Dolors Piera recollirà les respostes durant dues setmanes i després farà una valoració de l'impacte de la campanya, finançada amb la dotació econòmica a la UdL del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

Lleida emet un documental per abordar el tema de la desigualtat de gènere

La Regidoria d'Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes de l'Ajuntament de Lleida ha programat aquest dimecres una projecció del documental 'Hijas de Cynisca'. 'El deporte femenino habla por la igualdad', en el marc de les accions del III Pla municipal de Polítiques d'Igualtat de Gènere a Lleida, un dels objectius del qual és destacar els referents femenins històrics i actuals en la pràctica de l'esport i, alhora, denunciar i combatre les discriminacions que les dones esportistes pateixen en aquest àmbit.


Comentaris

envia el comentari