Catalunya Diari

Males notícies: Apugen el preu de l'aigua a Lleida

Accedeix a aplicar les tarifes segons el criteri municipal tot i que entén que podia cobrar-les des de principis d'any

La concessionària del servei d'aigua a LleidaAqualia, ha anunciat que aplicarà des de l'11 de març l'increment del preu de l'aigua a la ciutat, seguint així el criteri que defensava la Paeria. Tot i això, Aqualia manté «el ple convenciment que es donaven totes les condicions jurídiques per aplicar les tarifes en la data d'esmentada a l'ordenança municipal de l'1 de gener», des de la qual la concessionària havia començat a aplicar la pujada de tarifes.

A través d'un comunicat, Aqualia ha expressat el compromís de traslladar de forma «immediata» el criteri municipal a la facturació del servei i ha anunciat que retornarà de forma automàtica l'import addicional que hagi pogut facturar de més, sense que els usuaris hagin de fer cap gestió. Des d'Aqualia també han refermat la vocació de la concessionària del servei d'aigua a Lleida de «restar permanentment a disposició de l'Ajuntament per tal d'aclarir i donar una ràpida solució a qualsevol discrepància tècnica que pugui expressar-se des dels serveis municipals».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Preveu un increment del 7,5% de la tarifa de l'aigua

La nova ordenança del servei de subministrament d'aigua a Lleida preveu un increment del 7,5% de la tarifa de l'aigua a aplicar durant els anys 2021, 2022 i 2023, i del 75% de la taxa de clavegueram. Així mateix, incorpora un sistema de tarifació progressiva, perquè es pagui més com major sigui el consum, i una rebaixa del 10% de la tarifa a les famílies vulnerables acollides a la tarifa especial d'aigua de bo social.

A més, l'ordenança s'acompanya del compromís subscrit entre la Paeria i Aquailia per crear un Fons Municipal de Solidaritat, dotat amb 100.000 euros anuals, per donar ajudes a fons perdut a persones o famílies en risc. L'ordenança la van pactar els grups d'ERC, el Comú i del PSC a la Paeria, mentre que l'altre soci de govern de republicans i comuns, JxCat es va abstenir en la votació.


Comentaris

envia el comentari