Catalunya Diari

El jardí botànic de Lleida que creix amb centenars de noves unitats

Destaquen falgueres i roures americans i asiàtics i la feina ha anat a càrrec de treballadors de l’IMO

Imatge de l'Arborètum de Lleida
L’Arborètum incorpora 37 noves espècies d’arbres, arbustos i plantes durant el 2020 | LleidaDiari.cat

Cada any l'Arborètum incrementa el nombre d'exemplars i espècies representades al jardí botànic, però aquest 2020 ha estat especial des d'aquest punt de vista per l'augment d'adquisicions. Enguany s'han incorporat 242 noves unitats de 38 famílies vegetals diferents.

Entre els nous elements plantats cal destacar que s'han integrat 37 espècies que no formaven part de la col·lecció vegetal que s'exhibeix a l'Arborètum, 8 de les quals són arbres, 12 són arbusts i 17 són plantes herbàcies. És destacable la incorporació de falgueres i roures americans i asiàtics. La major part dels individus plantats són de producció pròpia a partir de llavors sol·licitades a través de la xarxa internacional de jardins botànics.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Intercanvi de plantes joves amb altres jardins

Un altre conjunt s'ha obtingut a partir d'intercanvi de plantes joves amb altres jardins i finalment una petita part han estat adquirits a vivers especialitzats en planta autòctona certificada. La plantació de les diferents espècies l'han dut a terme els treballadors i treballadores de jardineria l'Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí i concretament dels programes de Treball als Barris, de l'Enfeina't i de Treball i Formació que es troben treballant a l'Arborètum. Amb aquesta important incorporació de noves plantes, ja són gairebé 800 el nombre d'espècies que actualment es poden trobar al jardí botànic de Lleida.


Comentaris

envia el comentari