Catalunya Diari

L’Arborètum també participa del Dia dels Museus amb una jornada de portes obertes

L'entrada al jardí botànic de Lleida serà gratuïta per sumar-se un any més a aquesta iniciativa internacional

L'Arborètum-Jardí Botànic de Lleida Dr. Pius Font i Quer celebrarà diumenge vinent, dia 16 de maig, una jornada de portes obertes per commemorar el Dia Internacional dels Museus. L'Arborètum, instal·lació que forma part del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, participa en aquesta iniciativa des de 2014, però per la singularitat del jardí botànic no organitza la Nit dels Museus i adapta horaris i activitats a aquest esdeveniment.

D'aquesta manera, el museu verd de Lleida obrirà diumenge amb entrada gratuïta de 10 a 13 h i de 16 a 20 h. El Dia Internacional dels Museus se celebra enguany el dimarts dia 18 i el Consell Internacional dels Museus (ICOM), promotor de la iniciativa, ha escollit el lema 'El futur dels museus: recuperar i reimaginar'. Dissabte dia 15, però, ja hi haurà diversos equipaments de Lleida que organitzen activitats per la ja tradicional Nit dels Museus.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de l'Arborètum de Lleida
L'Arborètum participa des de 2014 al Dia Internacional dels Museus | LleidaDiari.cat

Conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l'intercanvi cultural

L'objectiu de la jornada és conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l'intercanvi cultural, l'enriquiment de les cultures, així com per al desenvolupament de la comprensió mútua, de la col·laboració i de la pau entre els pobles.

L'Arborètum-Jardí Botànic de Lleida és un espai únic de gairebé 7 hectàrees on es pot trobar una completa col·lecció de plantes vives d'aquest planeta. Actualment, hi ha més de mig miler d'espècies d'arbres i arbusts, ordenats segons el bioma de la Terra on viuen. L'Arborètum de Lleida porta el nom de l'il·lustre científic lleidatà, el Dr. Pius Font i Quer (1888- 1964) en reconeixement a la seva important tasca investigadora i, sobretot, divulgativa al servei de la botànica.


Comentaris

envia el comentari