Catalunya Diari

L'Arnau de Vilanova comptarà amb una nova sala per a intervencions cardíaques

Es tracta d'una actuació que compta amb un pressupost d'1,6 milions d'euros

Façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
Façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida | ICS

El Govern ha autoritzat l'Institut Català de la Salut (ICS) a dotar l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida de tecnologia capdavantera per a les intervencions cardíaques sense cirurgia oberta, fet que permetrà operacions menys invasives i, a més, evitarà trasllats a Barcelona.

Això serà possible gràcies a la renovació total de la sala d'hemodinàmica -actualment en procés de licitació-, una actuació que compta amb un pressupost d'1,6 milions d'euros. Les dependències actuals, que es van inaugurar el 2006, no compten amb les prestacions més actuals i estan destinades a practicar cateterismes cardíacs, principalment a aquells pacients que tenen malalties de les artèries coronàries.

 

Es podran dur a terme cateterismes mínimament invasius

Amb el nou equipament es podran dur a terme cateterismes mínimament invasius i s'evitaran operacions de tòrax obert, les quals requereixen el trasllat dels pacients a Barcelona. A més, el nou equip incorporarà un programari que permetrà integrar ecografies, ressonàncies i angiografies i poder-les observar alhora al monitor, cosa que fins ara només es podia fer utilitzant diferents programes informàtics.

La nova sala d'hemodinàmica es troba actualment en procés de licitació i, quan comencin les obres, no se suspendrà el Codi Infart ni les intervencions més necessàries, les quals es duran a terme en un altre espai. En aquestes dependències de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova es va atendre 1.100 pacients durant l'any 2018, la majoria dels quals eren homes d'entre 40 i 80 anys.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari