Catalunya Diari

L'Arnau de Vilanova demana mantenir 2 setmanes més la carpa instal·lada a l'exterior

El centre ja gestiona l'hospital de campanya de l'Onze de Setembre però no es preveu que funcioni fins a la tardor

Pla general de la carpa instal·lada a l'exterior de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per donar suport a Urgències
L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida demana mantenir dues setmanes més la carpa instal·lada a l'exterior | LleidaDiari.cat

L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida ha sol·licitat al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) mantenir dues setmanes més la carpa instal·lada a l'exterior del centre.

El SEM va muntar la carpa el 3 de juliol per tal de donar servei com a sala d'espera a pacients amb símptomes de la covid-19 i contactes directes per tal d'evitar contactes innecessaris amb persones que també acudeixen a Urgències amb altres patologies. Tot i això, el SEM va anunciar aquest cap de setmana la intenció de retirar-la aquest dilluns davant la manca d'ús. D'altra banda, l'Arnau de Vilanova gestiona des de diumenge l'hospital de campanya que s'ha habilitat al pavelló Onze de Setembre de Lleida tot i que no està previst que entri en funcionament fins al setembre.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Es va muntar el 3 de juliol per evitar un possible col·lapse a les Urgències

La carpa, instal·lada pel SEM i amb capacitat per a 105 persones, es va muntar el 3 de juliol per evitar un possible col·lapse a les Urgències davant l'increment de casos de coronavirus. La instal·lació funciona com a sala d'espera per a pacients amb símptomes i contactes directes d'infectats mentre esperen els resultats de la PCR. D'aquesta manera, s'evita que aquests pacients tinguin contacte amb altres que acudeixen a Urgències per altres patologies. El SEM va anunciar aquest cap de setmana la intenció de desmuntar la carpa davant la manca d'ús de l'equipament durant les darreres setmanes. Des de l'hospital lleidatà, però, han demanat mantenir-la muntada quinze dies més, segons han indicat fonts hospitalàries.

El SEM també va instal·lar una carpa a l'exterior del CUAP de Prat de la Riba, la qual seguirà funcionant. A diferència de la instal·lada a l'Arnau de Vilanova, en aquesta carpa s'atenen pacients amb simptomatologia de la covid-19. Aquest dispositiu assistencial atén una mitjana d'unes 600 persones al dia amb símptomes de coronavirus. D'altra banda, l'Hospital Arnau de Vilanova gestiona des d'aquest diumenge l'hospital de campanya que el SEM ha habilitat al pavelló Onze de Setembre de Lleida, amb una setantena de llits. Tot i això, no es preveu que es posi en servei fins a la tardor, coincidint amb l'esperada segona onada de la covid-19.


Comentaris

envia el comentari