Catalunya Diari

L'Arnau de Vilanova entrega una capsa de records a les famílies que han patit una pèrdua gestacional

‘La Capsa dels Records’ se suma al protocol de millora en l’atenció a les pèrdues gestacionals, que està impulsant l’Hospital

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) ofereix una capsa de records a les famílies que han perdut un fill o filla durant l'embaràs o poc després d'haver nascut.

Aquesta capsa serveix per guardar-hi objectes que recordin el nadó, amb l'objectiu de convertir-se en una ajuda per passar el dol. A l'interior hi ha una gorreta o capçó, una bressadora per cobrir el nadó, un certificat on s'inclouran les dades (nom, data de naixement, pes i altura) i llavors per plantar, entre altres objectes.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El projecte 'La Capsa dels Records' va sorgir de dues famílies que havien passat per un procés de dol gestacional i que van veure la necessitat de crear records dels seus fills, per evitar sortir de l'Hospital amb les mans buides. A aquest projecte s'hi uneixen altres famílies que hi participen de manera activa, voluntària i altruista per donar suport a les pèrdues gestacionals, sense distinció del nombre de setmanes de gestació ni dels motius de defunció.

Imatge d'una capsa per a dol gestacional
L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova entrega una capsa de records a les famílies que han patit una pèrdua gestacional | LleidaDiari.cat

També inclouen records del nadó, com la data del naixement o les empremtes

Anna Monsó, supervisora de parts de l'HUAV, explica que 'La Capsa dels Records' se suma a un projecte propi que l'Hospital ja va engegar el 2020, que consisteix a oferir carpetes de roba artesanals a les famílies que han patit una pèrdua gestacional. Aquestes carpetes també inclouen records del nadó, com la data del naixement o les empremtes. Tot plegat s'emmarca en el protocol per millorar l'acompanyament a les famílies que han patit pèrdues gestacionals, que ha anat evolucionant amb el pas del temps.

Les dones i les famílies que viuen aquesta circumstància pateixen un fort impacte emocional des del moment en què reben el diagnòstic de malaltia incurable (patologia crònica complexa) o de mort de la seva filla o fill esperat. Experts en dol asseguren que el fet de poder acomiadar-se del nadó i mantenir el seu record són factors que influeixen positivament en el procés per superar la pèrdua. El mes d'octubre és el Mes per a la Conscienciació de la Mort Gestacional i Neonatal.


Comentaris

envia el comentari