Catalunya Diari

L'Arnau de Vilanova estrena una sala per millorar l’atenció als pacients oncològics

És un espai pensat per millorar el benestar emocional i el confort físic de pacients, familiars i personal sanitari

Imatge de la nova sala de l'Arnau
Imatge de la nova sala de l'Arnau | LleidaDiari.cat

El Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha estrenat aquesta setmana la Sala ADIMA, un espai pensat per millorar l'atenció als pacients oncològics i als seus familiars. Es tracta d'una sala d'estar que s'ha dotat de sofàs, taula, cadires i ordinador, i que servirà perquè els professionals puguin informar, atendre i resoldre els dubtes dels pacients en un espai confortable, íntim i acollidor. L'objectiu és tenir cura del benestar emocional dels pacients, dels seus familiars i del personal sanitari. El disseny d'interiorisme ha anat a càrrec de la firma lleidatana Espai A47.

La Sala ADIMA porta el nom de l'entitat lleidatana que l'ha finançada, l'Associació de Dones Intervingudes de Mama. El passat mes de febrer, aquesta Associació va fer entrega al Servei d'Oncologia Radioteràpica d'una donació de 10.000 euros per habilitar aquesta sala i crear la Beca ADIMA, que premiarà els millors treballs en oncologia presentats per residents de medicina de l'Hospital.

Les aportacions que fan periòdicament les sòcies

Des de la seva creació l'any 1995, ADIMA ha col·laborat estretament amb el Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Arnau i amb altres entitats, com l'Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida). Els diners de la donació provenen de les aportacions que fan periòdicament les sòcies de l'entitat –que, actualment, són 210– i de la recaptació que fa ADIMA cada 19 d'octubre, amb motiu de la celebració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama. El gerent territorial de l'ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran, i de Gestió de Serveis Sanitaris, Jordi Cortada, ha agraït el gest d'ADIMA i de l'Espai A47. "Tota l'ajuda procedent del teixit social és molt benvinguda", ha afirmat.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari