Catalunya Diari

L'Arnau de Vilanova de Lleida estrena la planta sisena sud renovada

Les noves instal·lacions poden acollir 28 llits d'hospitalització per a semicrítics o 12 llits d'UCI

Imatge d'una de les habitacions de la sisena planta sud de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida
L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida estrena la planta sisena sud renovada | LleidaDiari.cat

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida disposa d'un nou espai d'hospitalització a la sisena planta sud, un cop finalitzades les obres que han renovat completament aquest espai del servei de Cardiologia.

Les noves instal·lacions, ja preparades per començar a rebre els primers pacients, compten amb 14 habitacions que poden acollir 28 llits d'hospitalització de pacients semicrítics o 12 llits d'UCI, en funció de les necessitats generades per la covid-19. El nou espai està equipat amb l'última tecnologia en gestió de gasos i climatització, de manera que cada habitació compta amb un sistema de pressió positiva o negativa independent, per poder fer un correcte aïllament de pacients en cas de necessitat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Programari informàtic de gestió de pacients

Les noves habitacions també disposen del programari informàtic de gestió de pacients que s'utilitza a les unitats de cures intensives i més infraestructura per connectar equips mèdics que les habitacions convencionals. Amb les noves instal·lacions, la capacitat de l'UCI de l'hospital lleidatà es veu reforçada, per si és necessari ampliar-la en funció de l'evolució de la pandèmia.

«Són un coixí important que no vam tenir durant les onades de juliol i octubre, quan vam haver d'ocupar amb pacients covid espais de reanimació a l'àrea quirúrgica», ha destacat el gerent de l'ICS a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran i de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), Ramon Sentís.


Comentaris

envia el comentari