Catalunya Diari

L'Arnau de Vilanova de Lleida reparteix sucs i fruita fresca als pacients oncològics

Els familiars i els acompanyants també podran beneficiar-se'n amb el sortidor d'aigua, els sucs i la fruita

El carro de sucs i fruita fresca que es repartirà als pacients oncològics de l'Hospital Arnau
El carro de sucs i fruita fresca que es repartirà als pacients oncològics de l'Hospital Arnau | LleidaDiari.cat

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha començat aquest dimecres a repartir aigua, sucs i fruita fresca als pacients oncològics i les seves famílies, en el marc del projecte 'Amb tu', per millorar el seu confort i benestar durant el seu tractament.

Cada dia passen pel servei de radioteràpia uns vuitanta pacients i està previst que aquesta iniciativa beneficiï uns 250 usuaris i les seves famílies cada any. En concret, s'ha instal·lat una font d'aigua per als pacients a la sala d'espera del Servei d'Oncologia Radioteràpica i voluntaris de l'AECC passaran pel servei amb carros per repartir infusions, caramels, sucs de fruita natural i pomes, gentilesa de Fruits de Ponent.

L'AECC de Lleida treballarà conjuntament amb els professionals sanitaris

L'AECC–Catalunya contra el Càncer de Lleida treballarà conjuntament amb els professionals sanitaris per detectar les necessitats que tenen els pacients i augmentar el nombre d'accions progressivament. Per la seva banda, els pacients que necessitin beure aigua abans del tractament de radioteràpia rebran la quantitat concreta en una botella metàl·lica gentilesa de l'AECC Lleida, perquè la puguin prendre còmodament.

El projecte 'Amb tu' beneficiarà de forma directa 250 pacients a l'any que passen pel Servei d'Oncologia Radioteràpica i que necessiten beure aigua abans del tractament. Els familiars i els acompanyants també podran beneficiar-se'n amb el sortidor d'aigua, els sucs i la fruita. L'objectiu del projecte és seguir amb la línia d'humanització que ha engegat l'Hospital i que busca millorar l'experiència de pacients, familiars i professionals, tal com ha explicat la gerent d'AECC de Lleida, Eva Figuera.

Personal de l'Hospital Arnau, voluntaris de l'AECC i responsables de Fruits de Ponent
Personal de l'Hospital Arnau, voluntaris de l'AECC i responsables de Fruits de Ponent | LleidaDiari.cat

 

Un 25% dels pacients oncològics necessiten preparació amb aigua abans del tractament

«Volem fer petits gestos que impactin positivament en els pacients i els seus familiars. Un 25% dels pacients oncològics necessiten preparació amb aigua abans del tractament de radioteràpia i amb aquest acord tindran un dispensador que els farà més còmoda aquesta preparació», ha afirmat Moisés Mira, cap del Servei d'Oncologia Radioteràpica.

El president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, per la seva banda, ha dit que «és un honor col·laborar amb l'AECC Lleida i l'Arnau de Vilanova per posar el nostre gra de sorra amb la responsabilitat social». «Tot el que sigui alleujar el mal tràngol de passar per aquí, hi col·laborarem», ha dit, ja que «tots ens podem trobar en aquesta situació».

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari