Catalunya Diari

L'Arnau de Vilanova millora les cures de ferides quirúrgiques ginecològiques

El canvi, liderat pels professionals d’infermeria, té per objectiu reduir les complicacions del lloc quirúrgic com les infeccions, entre altres

Imatge de l'equip
Imatge de l'equip | LleidaDiari.cat

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha estrenat aquest juliol un nou protocol per a la cura de ferida quirúrgica tancada. La millora consisteix a aplicar una nova teràpia en aquestes ferides, com per exemple les cesàries, a través de la Teràpia de Pressió Negativa (TPN) en pacients de risc i l'ús d'apòsits post-op de cura en ambient humit en la resta de pacients.

L'objectiu d'aquest canvi és reduir les complicacions del lloc quirúrgic, com són les infeccions, els seromes (acumulacions excessives de líquid corporal) i les dehiscències (obertures) de sutura. Aquest pla de millora és el fruit d'un procés de treball que implica diferents serveis de l'hospital, com són la planta d'hospitalització de Ginecologia i Obstetrícia, l'Àrea Quirúrgica i les Consultes Externes. 

El canvi està liderat pels professionals d'infermeria, al capdavant dels quals hi ha Mónica Trillo, supervisora de Ginecologia i Obstetrícia, i Pilar Ibars, infermera consultora de ferida crònica i complexa de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari