L’UCI de l’Arnau de Vilanova rep tres certificats per la reducció d’infeccions

Imatge d'una habitació de l'UCI de l'Arnau

Imatge d'una habitació de l'UCI de l'Arnau | LleidaDiari.cat

 

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha rebut recentment tres certificats de reconeixement per la seva tasca en la reducció d'infeccions nosocomials. Concretament, els certificats reconeixen que aquest Servei ha assolit els objectius previstos en la reducció de la taxa de nous pacients amb bacteris multiresistents (Projecte resistència zero), en la reducció de la taxa de bacterièmia (Projecte bacterièmia zero), i en la reducció de la taxa de pneumònies relacionades amb la ventilació mecànica (Projecte pneumònia zero).

 

Tots tres projectes estan promoguts pel Ministeri de Sanitat, la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC) i la Societat Espanyola d'Infermeria Intensiva i Unitats Coronàries (SEEIUC) i han estat aplicats des del gener de 2009 fins a l'actualitat al Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Reconeixen l'aposta per la qualitat i la seguretat dels pacients

Aquestes distincions reconeixen l'aposta per la qualitat i la seguretat dels pacients que fa l'Arnau de Vilanova i, a la vegada, reforcen el Servei de Medicina Intensiva, que en els darrers temps ha impulsat diversos projectes de millora, com són la humanització, la sobre sedació zero, la prevenció del delírium o l'UCI sense parets, entre d'altres.

 

El Servei de Medicina Intensiva va atendre l'any passat 1.053 pacients intra-UCI (un 7,6% més que l'any 2017) i va fer 1.496 actuacions extra-UCI. L'estada mitjana dels pacients el 2018 va ser de 4,56 dies i l'índex de supervivència va assolir el 89%.

 

També et poden interessar…