Catalunya Diari

L'Arnau de Vilanova tancarà la tercera planta Covid arran del descens d'ingressos

Un 13% de les persones ateses a Urgències hi arriben amb coronavirus i un 18% d'aquestes acaba ingressant

Pla mitjà del responsable de covid-19 a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, el doctor José Luís Morales-Rull
L'Hospital Arnau de Vilanova tancarà la tercera planta covid arran del descens d'ingressos dels darrers dies | LleidaDiari.cat

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida preveu tancar aquest cap de setmana una de les tres plantes habilitades per a pacients Covid, després de la baixada d'ingressos dels últims dies. Segons ha explicat el responsable de la planta Covid de l'hospital als mitjans de comunicació, José Luis Morales, actualment el centre es troba en una «fase normalització» i, dels 10 ingressos per dia de la setmana passada, aquest divendres la xifra s'ha reduït a 4.

Així mateix, un 13% del total d'urgències que arriben a l'hospital són per Covid (al maig la xifra era de l'70%) i, de les quals, un 18% necessiten finalment un ingrés hospitalari que, normalment, té una durada mitjana d'una setmana.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Centren la seva atenció en la unitat semi crítics que afavoreix una reducció dels ingressos en UCI

A l'Arnau de Vilanova segueixen treballant «en la mateixa línia» de l'estiu passat quan Lleida ja va viure una segona onada per coronavirus, i centren la seva atenció en la unitat de semi crítics que afavoreix una reducció dels ingressos en UCI. L'edat mitjana dels ingressos a Lleida és de 61 anys, tant en planta com en UCI, encara que la mortalitat entre els afectats d'entre 70 i 80 anys ha baixat respecte al mes de març. La detecció precoç del virus pot ser una de les raons d'aquest descens de la mortalitat, segons ha explicat Morales.

D'altra banda, si la tendència segueix a la baixa, des de l'hospital esperen poder reprogramar de nou totes les cirurgies no urgents que es van ajornar fa unes setmanes. Finalment, Morales ha destacat que, sempre que s'apliquen restriccions a la població, baixa la incidència de Covid, de manera que apel·la a la «responsabilitat individual» perquè, un cop es tornin a relaxar les mesures, no hi hagi nous brots. Avui dia, l'hospital de referència de Lleida té a 72 persones ingressades, 57 en planta i 15 crítics a l'UCI.


Comentaris

envia el comentari