Els arqueòlegs catalans es reuneixen a Lleida en el VI Congrés d’Arqueologia

Més d’un centenar de participants prendran part en la sisena edició del Congrés d’Arqueologia Medieval i Moderna de Catalunya que se celebrarà al Palau de la Diputació de Lleida i a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

Més d'un centenar de participants prendran part en la sisena edició del Congrés d'Arqueologia Medieval i Moderna de Catalunya que se celebrarà al Palau de la Diputació de Lleida i a l'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) entre els dies 29 de novembre i 2 de desembre. El congrés –que està coorganitzat per l'Associació Catalana per a la Recerca en Arqueologia Medieval (ACRAM) i pel Servei d'Arqueologia de la Diputació de Lleida- pretén, a banda d'exposar els resultats de les darreres intervencions arqueològiques sobre jaciments d'època medieval i moderna (en sentit ampli, des del segle V fins al segle XX), aprofundir en línies de recerca concretes i donar a conèixer elements d'escassa difusió.

 

Els organitzadors han dividit el congrés en tres grans blocs: temes monogràfics, intervencions arqueològiques, 2014-2018; i pòsters: Arqueologia de la Guerra Civil Espanyola: els objectes bèl·lics. Concretament, pel que fa als temes monogràfics, s'abordaran àmbits d'estudi com el dels castells de frontera, l'arqueologia del món andalusí a Catalunya, i 1998-2018: 20 anys de Congressos d'Arqueologia Medieval i Moderna a Catalunya. Un balanç de la recerca. Les sessions es desenvoluparan, com en altres ocasions, a partir de ponències marc en què es desenvoluparà l'estat de la qüestió de la recerca sobre cadascun dels temes.

 

En segon terme es presentaran comunicacions referides a intervencions coherents amb la temàtica de la sessió i, pel que fa als temes 1 i 2, realitzades preferentment durant el període 2014-2018, tot i que, sobretot si són inèdites, poden ser anteriors. En aquest àmbit es pretén promoure la realització de treballs de síntesi general que seran prioritzats a l'hora de triar aquelles comunicacions seleccionades per a la seva lectura pública durant el congrés. El congrés dóna continuïtat als celebrats l'any 1998 a Igualada i continuada el 2002 a Sant Cugat, el 2006 a Sabadell, el 2010 a Tarragona i el 2014 a Barcelona.



Comentaris

envia el comentari