Catalunya Diari

Arran denuncia una agressió masclista a Lleida

Arran Lleida ha volgut «deixar clar» que la suposada agressió a una militant no es tracta d'un cas aïllat

El grup Arran ha denunciat que el passat dissabte a la nit, una militant de l'agrupació va patir una agressió masclista als carrers de Lleida. Segons han explicat, un home va atacar-la quan tornava cap a casa seva, agafant-la i impedint-li de marxar. Davant de la presència fortuïta d'una patrulla de Mossos d'Esquadra, l'individu va marxar. Els Mossos van preguntar la noia si coneixia l'agressor i li van dir que marxés que es quedarien per allà mirant que no tornés. Davant d'això, l'organització de l'Esquerra Independentista, Arran Lleida ha volgut «deixar clar» que la suposada agressió a una militant no es tracta d'un cas aïllat, sinó d'una estructura de violències diàries cap a les dones pel fet de ser-ho, «exercides per homes des de la seva posició de poder a la societat. Es tracta d'un sistema assassí com és el patriarcat. Si tanquem els ulls davant d'això, mai no ho podem combatre».

  

  

En aquest sentit, des d'Arran consideren que el paper dels Mossos d'Esquadra mostra també la seva arrel patriarcal i manca de perspectiva feminista, ja que en lloc d'intentar atrapar l'agressor, o bé d'oferir ajuda a l'agredida, li pregunten si el coneixia. «No esperem ni volem que la policia que tants cops ens ha agredit que ens protegeixi pas, igual que no esperem res de la resta d'institucions, però volem deixar clar quin és el seu paper perquè puguem assumir-lo».

 

Per tot això, asseguren, «la nostra única arma és l'organització i l'autodefensa feminista teixida sobre vincles de sororitat, és a dir, de solidaritat entre dones, lesbianes i trans. Tenim clar que si ens toquen a una ens toquen a totes, que cada agressió que rep qualsevol de nosaltres perpetua el sistema de violència patriarcal que impregna tota la societat. Però sabem que juntes podrem fer front a cada agressió fins a construir una societat feminista».

 Comentaris

envia el comentari