Catalunya Diari

Arranca a Lleida la I Volta a Espanya en Vehicle Elèctric per Catalunya

El cotxe, el nou model elèctric de Renault, estarà conduït per l’empleada d’Endesa Rosa Oliva, i recorrerà els 167 quilòmetres que hi ha fins a Barcelona

El cotxe ha sortit de la Seu Vella | LleidaDiari.cat

La I Edició de la Volta a Espanya en vehicle elèctric ha arribat ja a Lleida, provinent de Saragossa, en concret al Portal dels Apòstols de la Seu Vella, de la capital de Ponent. Des de la capital del Segrià començarà el recorregut de 167 quilòmetres fins a Barcelona, propera parada de l'itinerari, i en aquesta ocasió a bord del Zoe, el model 100% elèctric de Renault, que ha estat el cotxe oficial escollit per aquesta quarta etapa. Com en cadascuna de les catorze etapes de la Volta, un empleat voluntari d'Endesa serà el conductor i anirà acompanyat d'un copilot molt especial que posarà el toc d'humor al recorregut per, així, parlar de la mobilitat elèctrica d'una manera amable i propera. En l'aventura catalana, el monologuista serà l'actor Jordi Cadellans, i en aquesta quarta etapa fins a Barcelona tindrà el plaer d'acompanyar la Rosa Oliva, una empleada convençuda del cotxe elèctric, que l'usa cada dia.

L'etapa d'entrada a Catalunya ha comptat amb la presència de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que no només ha volgut abanderar la sortida des de la seva ciutat, sinó que fins i tot ha fet una volta per la capital en el cotxe oficial abans de començar aquesta quarta etapa de la Volta. L'etapa número cinc serà aquest dimarts dia 30, i anirà des de Barcelona a Girona (100 quilòmetres, en un cotxe de la marca Nissan), i la número sis serà ja únicament a la capital catalana, amb un model Smart. La I Edició de la Volta a Espanya en vehicle elèctric està organitzada per Endesa amb la col·laboració de sis grans fabricants de vehicles, BMW, Nissan, Kia, Renault, Smart i Volkswagen i que pretén convertir-se en la celebració de referència de la mobilitat elèctrica a Espanya; en l'esdeveniment més important de l'any per a tots els interessats, convençuts i escèptics de la mobilitat elèctrica i, sobretot, en la gran cita d'aquells que aposten per eliminar les emissions de les nostres carreteres a base de kilovats i conducció sostenible.

La Volta va començar el passat 24 de maig a As Pontes (a La Corunya) i acabarà a Madrid el pròxim dia 11 de juny. En total, 14 etapes, gairebé 2.000 quilòmetres i 19 províncies , tant de la península com de les illes, per tal de portar la mobilitat elèctrica el més lluny possible. Els cotxes portaran instal·lades càmeres per tot l'habitacle, que permetran gravar les sensacions dels pilots i la interacció amb el convidat, i aquestes experiències es convertiran després de cada etapa en un seguit de vídeos que es difondran tant en el web oficial de la Volta, així com a les xarxes socials. S'hi podran veure els vídeos de la selecció dels empleats, l'agenda de tots els esdeveniments, els cronogrames de les etapes, un mapa interactiu amb la informació dels quilòmetres realitzats i les emissions estalviades, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari