Catalunya Diari

Arrenca a Lleida el Cucalòcum amb propostes d'oci i aprenentatge per als més petits

Enguany la 28a edició del Saló de la Infància i la Joventut i la 13a del Cucaesport han obert portes un dia més tard
Imatge general del Cucalòcum, a Fira de Lleida
Imatge general del Cucalòcum, a Fira de Lleida | LleidaDiari.cat

Els pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida han obert les portes aquest dijous a la 28a edició del Saló de la Infància i la Joventut i la 13a del Cucaesport. Enguany ho han fet un dia més tard, ja que tradicionalment Lleida era de les primeres ciutats catalanes en inaugurar els parcs de Nadal en fer-ho el dia de Sant Esteve, però era un dia festiu amb poca afluència de públic, ha explicat el director de Fira de Lleida, Oriol Oró. Fins al 4 de gener infants i joves poden participar en 50 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social.

 

Entre les novetats d'enguany destaquen el taller didàctic i lúdic d'Ipcena, que fomenta el reciclatge amb del joc de recollida de residus porta a porta, i l'activitat dels Castellers de Lleida, per aprendre a fer castells. També com a novetat, s'ofereix un circuit inflable infantil, en què els infants poden conduir una moto elèctrica i l'activitat 'Movem peça', organitzada per l'Acadèmia d'Escacs Josep Oms, on els infants poden participar en curses de peons i jugar amb un tauler d'escacs gegant. Altres accions interessants que destaquen des de Fira de Lleida són els 'Enigmes d'Orient', que permet fer un recorregut màgic per les carrosses dels Reis; la visita del Camarlenc, que rebrà les cartes dels nens i les nenes al dia 2 de gener a les 11 h del matí.

Dues nenes practicant a l'activitat dels Castellers, al Cucalòcum
Dues nenes practicant a l'activitat dels Castellers, al Cucalòcum | LleidaDiari.cat

 

 

També es pot participar en el tradicional taller de l'AECC-Associació Contra el Càncer 'Menjar bé és divertit!', on es pot tastar fruita de manera divertida; l'activitat de Protecció Civil 'La seguretat és de tots', en la qual s'expliquen les tasques dels professionals de les emergències o el taller 'Aprenem a fer pa' amb el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, que proposa elaborar un panet que els petits es poden endur a casa. A la cita nadalenca tampoc no hi falta el 'Gol solidari', per recaptar fons per a una entitat sense ànim de lucre ni els inflables.

 

El parc està obert des d'aquest 27 de desembre de les 10.00 hores a les 14.00 hores i de les 16.00 hores a les 20.00 hores i fins al 4 de gener, excepte el dia 1 que estarà tancat. El preu de l'entrada és de 4,5 euros (infantil) i 2 euros (adult). Hi ha abonaments especials de 5 entrades (15 euros per als infants i 7,5 per als adults) i de 10 (25 per a nens i nenes i 10 euros per als adults).

Infants amb els seus pares, participant a l'activitat de reciclatge al Cucalòcum
Infants amb els seus pares, participant a l'activitat de reciclatge al Cucalòcum | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari