Arrenca la selectivitat a Lleida amb un increment d'alumnes

Els andorrans poden fer els exàmens de matèries específiques a la Seu d'Urgell
Alumnes en una classe a la Facultat d'Economia i Dret de la Universitat de Lleida
Alumnes en una classe a la Facultat d'Economia i Dret de la Universitat de Lleida | LleidaDiari.cat

La selectivitat ha arrencat a Lleida amb normalitat i amb un increment d'alumnes de gaireb√© el 10%. Mentre que l'any passat es van presentar a les proves d'acc√©s a la universitat 1.868 alumnes, enguany s'hi ha presentat 2.024. El coordinador de les proves d'acc√©s a la Universitat de Lleida, Xavier Carrera, ha explicat que aquest augment ¬ęsubstancial¬Ľ s'explica per l'increment d'estudiants que fa el segon de Batxillerat, l'augment del nombre d'aprovats i perqu√® alumnes andorrans poden fer els ex√†mens de mat√®ries espec√≠fiques a la Universitat de Lleida, a la Seu d'Urgell.

 

El primer examen, el de castell√†, ha estat ¬ęassequible¬Ľ, segons els estudiants. Dels 1.868 estudiants matriculats a Lleida, 1.716 s√≥n alumnes que han acabat aquest curs Batxillerat, 194 es presenten per lliure perqu√® volen millorar la nota o nom√©s s'examinen d'assignatures espec√≠fiques i 114 s√≥n estudiants que provenen de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) i s'examinen d'alguna assignatura de la fase espec√≠fica. En total hi ha nou tribunals a Lleida: cinc al Campus de Cappont, dos a l'ETSEA, un a la facultat de Medicina i un altre a la Seu d'Urgell.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les not√≠cies m√©s importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aqu√≠!

 

Alumnes d'Andorra a la Seu

Precisament aquest tribunal de la Seu d'Urgell, on s'hi examinen 167 alumnes, √©s una de les novetats d'enguany. Per primera vegada els alumnes del sistema educatiu andorr√† que volen examinar-se per incrementar la seva nota d'acc√©s en mat√®ries espec√≠fiques ho poden fer al tribunal de la Universitat de Lleida ubicat a la Seu d'Urgell, en comptes d'haver de baixar a Lleida. Una altra novetat d'enguany √©s que l'alumnat de la Val d'Aran, que s'examina a la Universitat de Lleida, disposar√† d'enunciats d'examen redactats en llengua aranesa en la mat√®ria d'Hist√≤ria.

 

El primer examen de les proves de selectivitat ha estat el de castell√†. La majoria dels alumnes han coincidit que la part m√©s f√†cil d'aquest examen ha estat la lectura, mentre que la m√©s dif√≠cil ha estat la gram√†tica. Tot i aix√≤, han reconegut que se l'esperaven m√©s complicat i que ha estat ¬ęprou assequible¬Ľ.

Alumnes d'esquenes en una classe a la Facultat d'Economia i Dret de la Universitat de Lleida
Alumnes d'esquenes en una classe a la Facultat d'Economia i Dret de la Universitat de Lleida | LleidaDiari.cat

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari