Arrenquen les obres de reconstrucció de l'església de Rosselló amb l'objectiu que es pugui reobrir al públic al Nadal

L'objectiu és que a finals de desembre, coincidint amb les festes de Nadal, ja es puguin oficiar actes religiosos al nou temple
Lateral de l'església de Rosselló, en obres. Imatge del 7 de setembre de 2017 | LleidaDiari.cat

Les obres de reconstrucció de l'església de Rosselló han començat oficialment aquest dijous 7 de setembre i està previst que s'allarguin uns quatre mesos. L'objectiu és que a finals de desembre, coincidint amb les festes de Nadal, ja es puguin oficiar actes religiosos al nou temple. D'entre els treballs, que s'estan duent a terme, els tècnics de l'empresa constructora estan fent proves de lloses, textures i colors dels materials que s'empraran en la reconstrucció, amb la col·laboració de la Universitat Politècnica. Aquesta primera fase d'obres compta amb un pressupost de 104.000 euros i consisteix a recobrir la part enfonsada i construir la base del campanar per poder accedir al cor, tal com ha explicat el director de l'obra, Miquel Àngel Sala. El campanar de l'església de Sant Pere de Rosselló es va esfondrar el 29 de gener del 2016. 

El temple -declarat Bé Cultural d'Interès Local (BCIL)- es va construir entre els anys 1756 i 1760, és propietat del Bisbat de Lleida i s'hi havien fet manteniments de forma esporàdica.
El Bisbat de Lleida, el Departament de Cultura i la Diputació de Lleida, conjuntament amb l'Ajuntament de Rosselló, van tancar un acord per al finançament de la primera fase de les obres de reconstrucció de l'església de Rosselló, amb un cost d'uns 224.000 euros, que a més del recobriment de la part enfonsada, incloïa les feines de desenrunament, consolidació i habilitació del temple. Pel que fa a la segona fase dels treballs, que consistiran en la reconstrucció del campanar esfondrat, es deixa per més endavant a l'espera de reunir el finançament necessari, que serà d'entorn uns 280.000 euros.

 

L'alcalde de Rosselló, Josep Abad, ha celebrat l'inici d'una obra molt esperada per tots els veïns, ja que quan va caure el campanar, ha reconegut, tothom va quedar tocat perquè va ser un cas excepcional. Després del cas de Rosselló, es van analitzar altres esglésies i aquest estiu s'han començat les obres a l'església de la Granja d'Escarp per reforçar la coberta. També està previst iniciar obres a l'església d'Almenar, però en aquest cas encara està pendent de tancar-se el pressupost.Comentaris

envia el comentari