Catalunya Diari

Arriba el primer cicle hortocultural a l'Horta de Lleida

Se celebrarà a la Granja Pifarré situada a la partida Caparrella i es desenvoluparà durant el mes de juliol

Imatge del grup Lauzeta
L'Horta de Lleida acollirà un cicle cultural per primera vegada | LleidaDiari.cat

La Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions, la Regidoria de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta col·laboren amb l'Associació per a la Interpretació de l'Horta en l'organització del 1r Cicle Agrocultural a l'Horta de Lleida.

Aquest se celebrarà a la Granja Pifarré situada a la partida Caparrella i es desenvoluparà durant el mes de juliol, cada divendres a les 20.30 hores es posarà en escena una actuació musical precedida d'una història agrocultural vinculada a l'Horta i la seva tradició.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els espectacles seran variats i estan pensats per a tots els públics

Els espectacles seran variats i estan pensats per a tots els públics. El divendres 3 de juliol s'inaugurarà el cicle amb 'Un concert de pel·lícula' un concert realitzat per un quartet de corda, dos violins, una viola i un violoncel. Aquests interpretaran bandes sonores de pel·lícules mítiques acompanyades de fotogrames, a l'estil del cine a la fresca. La posada en escena d'aquesta actuació és singular perquè mentre els músics toquen les bandes sonores aniran passant fotogrames de la pel·lícula perquè el públic pugui endevinar el seu títol, quan la cançó acaba surt el cartell complet de la pel·lícula amb el títol per saber si el públic ho ha relacionat correctament. És un concert a cavall entre la música, el joc i el cinema, una experiència per despertar tots els sentits.

Divendres 10 de juny actuarà el grup lleidatà Lauzeta amb els músics Núria Garcia i Joan Baró. Aquest duet ens amenitzaran una vetllada amb música tradicional catalana, folk irlandès i escocès en un ambient molt adequat per aquest tipus de música. Com a introducció al concert del duet Lauzeta es mostrarà un antic instrument centenari que utilitzaven els nens de l'Horta i es compartirà una entranyable història musical que va passar a l'horta a principis de segle XX i que té de protagonista principal la música.

Amb l'actuació de la Coral Maristes Montserrat

La Coral Maristes Montserrat actuarà el divendres 17 de juliol presentant '...el gra de la palla', un espectacle perquè plegats, després de mesos de confinament, recuperem els bons costums, assaborint l'ara i aquí. La música coral ens obre les portes de paisatges propers, en els que hi podem dibuixar i redibuixar emocions. L'Horta acull a casa i fa retrobar les essències que cap virus pot robar-nos. La coral desplegarà el seu millor repertori coral amb cançons de tots els estils i amb un gran cor de 70 veus cantant "a cappella" amb acompanyament instrumental.

L'última actuació serà l'espectacle Llach Poeta amb la interpretació escènica i poètica de l'actor Joan Berlanga i l'acompanyament instrumental al piano del músic Albert Flores. Aquest espectacle reinterpreta les cançons del cantautor Lluís Llach en format poètic i intimista, l'espai de l'Horta i la natura que l'envolta serà un context privilegiat per gaudir de l'actuació d'una manera ben autèntica. Per presentar el concert de Llach Poeta es llegiran poemes d'il·lustres lleidatans com són Magi Morera i Marius Torres.

La iniciativa del 1r cicle agrocultural a l'Horta respon a l'impuls que vol donar la Paeria a la cultura i a les oportunitats que ofereix l'Horta de Lleida. El preu de l'entrada serà de 10€ per adults i de 5€ per a infants de 4 a 12 anys, els menors de 4 anys entraran de manera gratuïta. També s'oferirà servei de bar amb productes de l'Horta i servei de pàrquing senyalitzat a les voltants de la granja. L'organització garantirà les mesures d'higiene així com la distància normativa en la disposició de l'aforament, a l'entrada es podran utilitzar els dispensadors de gel hidroalcohòlic i hi haurà una catifa per desinfectar el calçat abans i després del concert. També hi haurà una farmaciola a disposició del públic assistent.

El músic lleidatà Albert Flores serà el coordinador

El coordinador artístic del 1r cicle agrocultural de l'Horta de Lleida, el músic lleidatà Albert Flores, ha valorat la qualitat d'aquest cicle que arriba amb vocació de continuïtat per arribar a ser una cita anual del calendari cultural lleidatà. També ha destacat la implicació de tots els artistes per formar part del programa d'aquest estiu 2020. Per la seva banda, Pere Pifarré, membre de l'Associació per a la Interpretació de l'Horta de Lleida ha explicat que el 100% dels beneficis del concert aniran destinats al futur projecte per fer de Granja Pifarré un espai agrocultural i visitable per a la ciutadania lleidatana i d'arreu.

Per fer reserva dels concerts s'ha de registrar un senzill qüestionari a la web https://www.granjapifarre.com/ o enviar un mail de reserva a granjapifarre@gmail.com. També es vendran entrades a la taquilla d'entrada fins a esgotar l'aforament. Aquesta activitat artística ofereix una nova possibilitat d'oci cultural a la nostra ciutat i l'ocasió de gaudir-la en grup o amb la família en un espai privilegiat, l'Horta de Lleida.


Comentaris

envia el comentari