Catalunya Diari

Arriba una nova edició del Cucalòcum amb multitud d'activitats pels més petits

L'horari de Cucalòcum i Cucaesport anirà de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Ingredients com el lleure, la formació, la salut i l'alimentació, la sostenibilitat, la cultura i les tradicions, l'esport i l'habilitat conformen el menú de la pròxima edició de Cucalòcum i Cucaesport, salons paral·lels que obriran del 27 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida.

L'objectiu de Cucalòcum, parc de Nadal amb quasi tres dècades de trajectòria, és que els infants puguin celebrar les vacances escolars d'una forma amena i divertida sense renunciar a l'aprenentatge, a la solidaritat i a la sensibilització sobre temes d'interès social. Alhora, el saló contribueix a la conciliació familiar i laboral dels pares.

Acolliran 50 propostes de tota mena

La 29a edició de Cucalòcum (Saló de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 14a edició de Cucaesport acolliran 50 propostes de tota mena, entre activitats lúdiques i de lleure, tallers i manualitats, accions solidàries i formatives, i disciplines esportives. Enguany destaquen noves activitats com l'Scape Room Familiar 'Podreu salvar al Pitxo?', que es farà cada dia a les 10.00, 12.00, 16.00 i 18.00 h i que, juntament amb l'activitat Movem peça amb l'Acadèmia d'Escacs Josep Oms —un joc d'escacs gegant—, conformen l'apartat de jocs de lògica i habilitat.

En l'àmbit de salut i alimentació tenim les activitats Menjar bé és divertit amb l'AECC (amb jocs, tallers, degustació de sucs naturals amb la col·laboració de Fruits Ponent i sortejos de 15 necessers) i Aprenem a fer pa amb el Gremi de Forners de Lleida, consistent a l'elaboració de panets que els infants, posteriorment, es podran endur a casa. En el capítol de la sostenibilitat, els petits visitants trobaran el circuit infantil de motos elèctriques, on podran conduir una minimoto elèctrica sota la supervisió de Marcel Justribó, pilot de trial català, així com el taller de reciclatge a càrrec d'Ipcena.

Destaquen els Enigmes d'Orient

Quant a cultura i tradicions, destaquen els Enigmes d'Orient, que conviden els petits a fer un recorregut màgic per les Carrosses dels Reis; la visita del Camarlenc, personatge que rebrà les cartes dels nens i nenes el dia 2 de gener a les 11 h, i el taller dels Castellers de Lleida, que vol posar a prova l'agilitat dels visitants per pujar a un castell inflable.

Pel que fa al lleure, destaca l'activitat Saltem als Inflables, a càrrec de Serra de Prades Resort, el jumping, el carrusel, l'activitat Pinta amb Divermàgic i la Ludoteca, entre altres espais. Quant a Cucaesport, oferirà activitats físiques com el Parc infantil de Trànsit de la Guàrdia Urbana (que combina exercici amb aprenentatge cívic), handbol, tenis taula, hoquei, futbol sala, golf, malabars i el Parc de psicomotricitat.

  

  

  

L'horari de Cucalòcum i Cucaesport anirà de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari