Catalunya Diari

Arriba una nova edició del Mercat de les Idees de Lleida

L'Ajuntament de Lleida anuncia també la convocatòria del 38è Premi d’assaig Josep Vallverdú i el 26è Premi de poesia Màrius Torres

Arriba una nova edició del Mercat de les Idees aquest dissabte 5 de juny a Lleida, organitzat per la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions. En aquesta ocasió se celebrarà a la plaça Sant Joan entre les 10.00 i les 20.30 hores. Al Mercat, es podrà trobar bijuteria, joieria, pintura, fotografia, il·lustració, productes tèxtils i complements creats per joves artistes i artesans, entre altres.

L'organització d'aquest tipus de mercats té com a objectiu donar suport a l'emprenedoria en aquest sector, així com als joves artistes i artesans. L'Ajuntament de Lleida vetllarà per la seguretat tant dels paradistes com del públic i garantirà que se segueixin tots els protocols sanitaris.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge del cartell del Mercat de les Idees de Lleida
Arriba una nova edició del Mercat de les Idees | LleidaDiari.cat

Convocats el 38è Premi d’assaig Josep Vallverdú i el 26è Premi de poesia Màrius Torres

L'Ajuntament de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida obren fins al 10 de setembre del 2021 el termini per presentar treballs per optar al 38è Premi d'assaig Josep Vallverdú i al 26è Premi de poesia Màrius Torres. El Premi Josep Vallverdú es convoca per a assaigs de tema lliure, escrits en llengua catalana i en qualsevol de les modalitats del gènere: assaig literari, sociològic, científic, biogràfic, filosòfic...

Pel que fa al Premi Màrius Torres, s'obre a poemaris de tema lliure en llengua catalana. Els originals hauran de ser inèdits i no han d'estar pendents de cap veredicte ni guardonats en altres certàmens literaris, totalment o parcialment. Ja des de l'edició de l'any passat, la dotació del Premi Màrius Torres i Josep Vallverdú es van equiparar a 9.000 €. El veredicte dels jurats dels dos certàmens es farà públic el divendres 19 de novembre de 2020. Les bases es poden consultar als webs de les institucions convocants, l'Ajuntament de Lleida (Cultura) i l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI).

En l'edició passada, dues dones van guanyar per primera vegada els Premis Literaris de Lleida. La valenciana Lourdes Toledo va ser la guardonada amb el 37è Premi d'assaig Josep Vallverdú i la barcelonina, establerta a les Borges Blanques, Meritxell Cucurella-Jorba, el 25è Premi de poesia Màrius Torres.


Comentaris

envia el comentari