Catalunya Diari

Arriba 'Al Segrià, iguals', una campanya a favor de la igualtat de gènere

Es tracta d’un projecte que contempla diferents accions a la comarca per la igualtat de gènere i contra les violències masclistes

L'Àrea d'Igualtat de la Diputació de Lleida ha col·laborat amb el Consell Comarcal del Segrià en la campanya 'Al Segrià, iguals', un projecte transversal de promoció de la igualtat de gènere i contra les violències masclistes que contempla diferents accions a la comarca en els àmbits institucional, educatiu, d'oci, esportiu i comunitari.

En l'àmbit de l'oci, el projecte inclou la campanya 'El Segrià, lliure d'agressions sexistes', en què una de les principals accions serà la instal·lació en esdeveniments culturals o d'oci, en col·laboració amb els municipis, de dues carpes itinerants que seran punts d'atenció i sensibilització ("Punts lila"), que aniran acompanyats de formació prèvia de poder fer una atenció de qualitat i d'acord amb els protocols a les víctimes d'agressions sexistes.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'un Punt Lila a Lleida
Arriba 'Al Segrià, iguals', una campanya a favor de la igualtat de gènere | LleidaDiari.cat

D'altra banda, es donarà informació preventiva als veïns i veïnes i es distribuirà material de marxandatge de color lila, com bosses de roba, mascaretes, gots reutilitzables i polseres. Així mateix, es promourà una campanya d'adhesió entre els comerços i establiments de la comarca, amb adhesius lila que els identifiquin com a espais lliures d'agressions sexistes.

El projecte també vol promoure la igualtat en l'esport

El projecte també vol promoure la igualtat en l'esport. Abans de l'estiu es farà un torneig de pàdel mixt, que es disputarà en diverses pistes de la comarca. En l'àmbit comunitari, es preveu fer rutes exploratòries per a la detecció d'espais públics que podrien millorar la seguretat.

En l'àmbit educatiu, s'ha posat en marxa la iniciativa 'Motxilla lila', amb la qual s'han repartit 40 motxilles de color lila, 320 llibres sobre igualtat, empoderament femení i diversitat familiar i una guia d'ús a totes les escoles de primària del Segrià amb l'objectiu de promoure la igualtat entre els infants. També s'organitzaran xerrades, cinefòrums i tallers per promoure la igualtat de gènere.

Helena Martínez, diputada d'Igualtat, ha felicitat el Consell Comarcal del Segrià per la transversalitat del projecte: «els consells comarcals són estructures molt pròximes a la població i la ciutadania i són administracions que poden aconseguir veritables transformacions en la societat». També ha anunciat que aquest any s'incrementarà en un 50% la dotació del pla econòmic destinat als consells comarcals i el Conselh Generau d'Aran per a polítiques d'igualtat.

L'ens ha format una dotzena de professionals per formar tècnics i regidors

El vicepresident del Consell Comarcal, Toni Bosch, ha explicat que l'ens ha format una dotzena de professionals per formar tècnics i regidors per poder fer les actuacions correctes en els 'Punts liles' que hi hagi en festes majors o altres actes. «L'objectiu és erradicar la violència masclista al Segrià, on l'any passat va haver-hi 83 dones víctimes de violència masclista i aquest any més del 50 per cent de les dones ateses pel SIAD són víctimes d'aquesta xacra de la societat». A la roda de premsa també hi han assistit les membres de l'equip formador dels 'Punts lila'.


Comentaris

envia el comentari