Catalunya Diari

Arriba una nova edició de Les Nits del Temple de Turisme de Lleida

Són propostes dinamitzades o guiades per conèixer aquest patrimoni de Lleida, que atresora una part important de la història de la ciutat

Castell dels Templers de Lleida | LleidaDiari.cat

Turisme de Lleida de la Paeria ha preparat una tercera edició de Les Nits del Temple, una iniciativa que agrupa la programació nocturna d'estiu al Castell de Templers de Gardeny. Les activitats es fan els dijous i els dissabtes de juliol i agost i estan adreçades a diferents públics, tant per als lleidatans i les lleidatanes com per als visitants. Són propostes dinamitzades o guiades per conèixer aquest patrimoni de Lleida, que atresora una part important de la història de la ciutat. Aquest dijous comencen les activitats i n'hi ha programades fins al 31 d'agost. L'horari d'inici de les activitats és les 21.00 hores i cal inscripció prèvia a Turisme de Lleida. Turisme de Lleida de la Paeria desenvolupa la iniciativa Les Nits del Temple, amb la col·laboració de la Ruta del Vi de Lleida, Como Pomona, Nomon Turisme Cultural i Tukys Travel. Un dels temes que en com en el qual s'incideix a les visites organitzades de Les Nits del Temple és el desè aniversari del Centre d'Interpretació de l'Ordre del Temple de Gardeny. El Centre és un espai singular que ofereix al visitant un viatge a una de les comunitats religioses més interessants i controvertides de la història.

  

  

Activitats nocturnes:

-Templer per una nit. Visita familiar dinamitzada amb copa d'escumós. Dies 6 i 29 de juliol i 17 i 31 d'agost. Preu de l'activitat: cinc euros.

-La Poderosa Comanda de Gardeny. Dies 15 de juliol i 12 i 26 d'agost. Permet descobrir la història de la poderosa comanda templera dels monjos guerrers i contemplar les panoràmiques de la ciutat i de l'Horta de Lleida des del Turó de Gardeny. Preu de l'activitat: cinc euros.

-Bombolles Templeres. Visita comentada amb tast comentat de caves i escumosos de Lleida. Dies 20 de juliol i 3 d'agost. Preu de l'activitat: deu euros.

Activitat diürna

A banda de la programació nocturna, el Castell Templer està obert al visitant de dimarts a diumenge de 10.00 a 14.00 hores. Durant l'estiu, el Bus Turístic, que impulsa Turisme de Lleida, promociona aquest espai i ofereix entrada gratuïta als usuaris que pugin al turó amb bus per visitar el castell i veure l'audiovisual que explica la història dels templers. 

 

S'ha de destacar que aquest espai patrimonial està registrant un increment de visitants els últims mesos, per l'interès que desperta i per les activitats que s'hi fan. Aquest 2017, del gener al maig, més de 4.258 persones han visitat el Castell Templer, un 52,5 per cent més que l'any anterior. Durant l'any 2016, 788 persones van fer l'activitat de Templer per un Dia, que a l'estiu té la versió nocturna.


Comentaris

envia el comentari