Catalunya Diari

Arriben noves ecodescobertes al parc de la Mitjana de Lleida

El diumenge 18 es farà una visita guiada al parc, per conèixer aquest espai com a refugi climàtic i una altra sessió sobre l’anellament d’ocells oberta al públic

El parc de la Mitjana de Lleida acull el diumenge 18 de juliol dues ecodescobertes per conèixer aquest espai com a refugi climàtic i els animals que hi viuen i d'anellament d'ocells. Ambdues són gratuïtes i cal inscripció prèvia.

Per a més informació i inscripcions, que es poden fer el divendres anterior a l'activitat a les 14h) es pot trucar al 973 700 455 o per email a: [email protected]

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La primera és 'El bosc a l'estiu: un refugi climàtic', amb una visita guiada, de les 11 a les 13 h. A l'estiu els arbres s'omplen de fulles i la Mitjana esdevé un refugi de frescor i humitat per a molts animals, que s'alimenten dels fruits de les plantes silvestres.

Imatge d'una activitat al Parc de la Mitjana de Lleida
Ecodescobertes a la Mitjana | LleidaDiari.cat

 

Una gran quantitat de petits ocells que es poden veure o sentir

Gràcies als insectes hi ha una gran quantitat de petits ocells que es poden veure o sentir entre les branques dels arbres, i també gràcies a ells el riu s'omple de granotes. La visita permet veure la vida que s'amaga a l'estiu a la Mitjana.

L'activitat està organitzada en el marc del programa Interreg Poctefa Ttfs i compta amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

L'anellament d'ocells es farà amb dos grups: el d'experts, de 06.15 ha 13 h, i el grup d'observadors, que alhora, tindrà dos torns: de 09 a 10 h i de 10 a 11 h. La proposta consisteix en saber què és l'anellament d'ocells i observar de prop les espècies més comunes del parc.

'A la Mitjana es fa fosc'

Els i les participants de la visita guiada a la Mitjana d'aquest dissabte 3 van poden observar el canvi del parc entre el dia i la nit. La Regidoria d'Habitatge i Transició Ecològica organitza cada any aquesta activitat, que consisteix en un recorregut per aquest espai que comença quan el sol es va ponent i acaba quan ja és fosc.

La visita permet observar merles, tudons, conills, etc. i van poder sentir el cant del rossinyol bord i del pit-roig, entre d'altres. També es van veure diversos rastres d'animals, com un cau de teixó, forats a terra fets per insectes o camins de porc senglars. Al riu van observar orenetes, falciots, ànecs, cigonyes, milans, martinets de nit i un gran estol de cornelles.

'A la Mitjana es fa fosc' és una activitat que para atenció també en els sons. El grup de l'activitat va poder-se adonar de com els cants dels ocells diürns eren substituïts per altres, com el del xot, i de com al fosquejar comencen a cantar els grills.

Nombrosos ratpenats, entre altres

També es van veure nombrosos ratpenats, que sobrevolaven l'aigua caçant mosquits i altres insectes nocturns. A més, es van sentir els sons que emeten aquests animals gràcies a un heterodí, un aparell que transforma els ultrasons en sons audibles per nosaltres.

Més informació sobre el programa 'Ecoactivitats' a https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat.


Comentaris

envia el comentari