Catalunya Diari

Un artista de Mollerussa forma part del nou disseny de l'equipació del Barça

Albert Barqué-Duran és un artista i investigador que actualment exerceix com a professor de Tecnologies Creatives i Art Digital a la Universitat de Lleida (UdL)

Imatge d'una dels cartells promocionals de la nova imatge
Imatge d'una dels cartells promocionals de la nova imatge | @AlbertBarque

El FC Barcelona té més accent lleidatà que mai. Albert Barqué-Duran, artista i investigador nascut a Mollerusa (el Pla d'Urgell), és un dels creadors de la nova samarreta que lluiran els diferents equips del club. El nou disseny arriba amb un canvi radical i deixa en l'oblit les tradicionals barres verticals, per a donar la benvinguda a quadres que simulen un taulell d'escacs.

Però aquesta nova forma quadrangular, a més a més, pretén recrear alguns dels edificis més emblemàtics de l'Eixample dissenyats per Antoni Gaudí. El club ha llençat el nou model en el marc de la campanya 'El talent té diferents formes', i la protagonitza alguns dels esportistes més coneguts del Barça com Messi o Gerard Piqué, així com talents emergents de Barcelona del món de la moda, la cultura, la ciència i la cuina.

D'aquesta manera, el FC Barcelona pretén fer el seu particular homenatge al talent, la creativitat, la diversitat i la multidisciplinarietat. «És una declaració sobre trencar formats; sobre impulsar la innovació i la cultura», expliquen. 

 

Investigador i professor de Tecnologies Creatives i Art Digital a la UdL

Albert Barqué-Duran és un artista i investigador que actualment exerceix com a professor de Tecnologies Creatives i Art Digital a la Universitat de Lleida (UdL). També és Investigador Honorari a City, Universitat de Londres, amb seu a Barcelona, Londres i Berlín.

A través de les seves xarxes socials, l'artista del Pla d'Urgell assegura que encara no es pot creure que un club com el FC Barcelona i una marca com Nike hagin volgut comptar amb el seu talent per a dur a terme el disseny de la nova equipació. «Encara no m'ho puc creure. FC Barcelona i Nike van decidir reclutar-me per a la nova temporada. Estan fent una cosa revolucionària i disruptiva, i creuen que puc representar aquesta nova era», explica al seu perfil de Twitter. 

Finalment, l'artista ha parlat al diari 'Segre' sobre les diferents crítiques que ha rebut la nova equipació. En aquest sentit, Barqué argumenta que: «La forma en què jo ho entenc és que, en lloc de tractar-ho com un projecte de disseny, s'ha intentat tractar com un projecte d'art contemporani». Per aquest motiu, conclou que: «El treball de fons és molt més complex i el missatge també. Però com tot art contemporani, és molt subjectiu, polèmic i, per tant, obert a discussió».

Albert Barqué, l'artista de Mollerussa
El jove de Mollerussa ha format part del disseny | @AlbertBarque

 


Comentaris

envia el comentari