Catalunya Diari

Arxiven la denúncia contra els propietaris del River de Lleida per la caiguda d'una noia des de la terrassa del local

Arxiven la denúncia contra els propietaris del River de Lleida per la caiguda d'una noia des de la terrassa del local| ACN - Fotografia: River Lleida

El jutjat d'instrucció 3 de Lleida, a petició de la fiscalia, ha arxivat la denúncia contra els propietaris de la discoteca River de Lleida, investigats per un delicte de lesions imprudents per un fets ocorreguts l'any 2013 en considerar que no queda acreditat un delicte penal.

El 14 d'abril d'aquell any una noia de 18 anys va caure al buit des d'una terrassa del local. La jove celebrava la majoria d'edat amb els companys de classe de l'Institut Màrius Torres, on estudiava segon de batxillerat. La noia estava asseguda a la barana de la terrassa superior, va perdre l'equilibri i va caure d'esquena des de set metres. La jove va impactar contra el paviment i va patir ferides d'extrema gravetat i va estar un mes i mig en coma. El jutge considera que, tot i que la terrassa no estava habilitada per a l'ús públic tot i que s'utilitzava per sortir a fumar, "comptava amb una barana d'una alçada de 88 centímetres i una amplada de 38, més que suficient per evitar caigudes".

En el seu escrit, el jutge recull que amb la reforma de la llei, les lesions greus causades per una imprudència lleu es deriven a la via civil o administrativa (no pas penal) amb l'objectiu de reclamar una indemnització, ja que en aquest cas, "no queda acreditada l'existència d'una actuació negligent". Així, el jutge entén que no pot imputar-se als propietaris del local una responsabilitat penal perquè la terrassa s'utilitzés de manera indeguda (per sortir a fumar quan era una sortida d'emergència). Això, afegeix, "no pot suposar més que una infracció administrativa per un incompliment amb el projecte autoritzat".

Per altra banda, tot i no ser correcte l'ús que se li estava donant (de sortir a fumar), "la terrassa comptava amb una barana d'una alçada més que suficient per evitar caigudes", recull el jutge. "No existeixen, doncs, elements objectius per acreditar un delicte de lesions imprudents i la reparació del dany haurà de fer-se per via civil o d'una reclamació administrativa, però no per la via penal", conclou la interlocutòria.


Comentaris

envia el comentari