Catalunya Diari

Aspid busca l'habitatge ideal per a les persones amb discapacitat física

Farà un estudi per definir el model d’habitatge amb suport més idoni per a aquest col·lectiu

Reunió de tècnics i usuaris d'Aspid
Reunió de tècnics i usuaris d'Aspid | LleidaDiari.cat

Aspid ha posat en marxa un projecte destinat a definir, en primer lloc, i a fer realitat, en una fase posterior, el model d'habitatge amb suport més idoni per a persones amb discapacitat física que superi les mancances dels models actuals i suposi un avenç important per garantir la vida independent d'aquest col·lectiu. El projecte, aprovat per la darrera assemblea general de socis d'Aspid, inclou un estudi exhaustiu del perfil dels usuaris potencials, la revisió dels actuals models i, en funció dels resultats, la definició del model que es consideri més adequat. El treball es perllongarà durant l'any 2018 amb diferents grups de treball on participen usuaris, famílies i professionals que definiran els criteris que cal aplicar en el nou model de servei.

En la primera fase del projecte es porta a terme un estudi exhaustiu del perfil, les necessitats i les expectatives del grup de persones amb discapacitat física que poden ser susceptibles de requerir un servei d'habitatge amb suport. Posteriorment, es farà una revisió en profunditat dels actuals models de serveis (residències, llars residencials, etc.) i s'analitzarà si s'ajusten a les expectatives i necessitats reals de suport del col·lectiu. A més, es redactarà un avantprojecte d'anàlisi i proposta tècnica de l'habitatge amb suports per a persones amb discapacitat física que més s'ajusta a les necessitats dels usuaris. Finalment, es treballarà a fi que l'equipament pugui ser una realitat en un futur pròxim. En la recerca d'aquest nou model d'habitatge amb suport, ASPID considera fonamental potenciar al màxim la promoció de l'autonomia i l'autodeterminació de la persona, la promoció de la vida independent de l'usuari, la integració en la comunitat i en el teixit social de la comunitat, i que tingui un format viable i sostenible.

Igualment, l'entitat lleidatana aposta per desenvolupar un projecte d'habitatge que pugui donar resposta a totes aquelles persones amb discapacitat física que necessiten millorar l'equilibri entre la seva vida privada i comunitària i que no troben a Lleida els recursos que cobreixin aquestes necessitats. El treball en aquest projecte implica tenir en compte la diversitat de les causes de la discapacitat física, les seqüeles que se'n deriven i el seu impacte en el dia a dia; aprofundir en el coneixement de les expectatives de les persones interessades, i valorar els possibles formats d'habitatges que donarien resposta als punts anteriors, així com els serveis que podrien incloure.


Comentaris

envia el comentari