Catalunya Diari

Aspid exigeix a Dante Pérez que demani disculpes pel seu tuit contra Echenique

L'Associació també creu que l'Estat espanyol hauria d'avergonyir-se de tenir una Cambra com el Congrés dels Diputats, que està plena de barreres arquitectòniques

El candidat del PP per Lleida al Congrés dels Diputats en les darreres eleccions, Dante Pérez, va incendiar les xarxes la setmana passada després de burlar-se de la discapacitat física que pateix un dels membres més coneguts d'Unides Podem, Pablo Echenique.

Tot va començar quan Echenique va emetre un tuit en el qual es podia llegir: «Com Abascal no pugi a la tribuna amb pistola, no sé com superarà a Casado». La reacció de Dante no es va fer esperar i li va respondre de la següent manera: «La pregunta és: i tu, com pujaràs?». Després de la revolució social en la qual fins i tot Pablo Iglesias va exigir disculpes, ara és l'Associació Aspid de Lleida la que lamenta l'actuació de Dante.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Demanen disculpes públiques

Així doncs, des de l'Associació ASPID exigeixen al Partit Popular de Lleida que demani a Dante que presenti disculpes públicament per aquestes declaracions realitzades via Twitter. En cas que no tingui la valentia de disculpar-se, demanen que demani disculpes públicament el mateix Partit Popular.

En cas que aquesta demanda no sigui atesa, l'organització estudiarà les pautes interpretatives de les diferents figures delictives englobades en el nou art. 510 del Codi Penal, després de la reforma duta a terme per la Llei Orgànica de 1/2015, de 30 de març (BOE n° 77, 31 de març), que va entrar en vigor l'1 de juliol de 2015, per presentar una demanda per 'delicte d'odi' envers el col·lectiu de les persones amb discapacitat.

Entén que el discurs polític ha de centrar-se en el debat de les idees

L'Associació ASPID entén que el discurs polític ha de centrar-se en el debat de les idees, mantenint sempre el respecte cap a la dignitat moral de les persones. Així doncs consideren que declaracions com les fetes per Dante han de ser perseguides immediatament per garantir la defensa de drets dels col·lectius més vulnerables.

Les barreres arquitectòniques del Congrés

D'altra banda, Aspid creu que l'Estat espanyol hauria d'avergonyir-se de tenir una Cambra com el Congrés dels Diputats, que està plena de barreres arquitectòniques, fet que explica la dificultat que tenen les persones amb discapacitats que han d'exercir el seu càrrec de diputat un cop han estat elegits per la ciutadania. Una persona que hagi d'exercir el seu càrrec de diputada o diputat, només té habilitat un espai a dalt de l'hemicicle, a la zona del 'galliner'.

Aquesta situació «totalment lamentable i discriminatòria» fa que les persones que es desplacin en cadira de rodes no puguin tenir les mateixes oportunitats de mobilitat per a efectuar el seu treball i la notorietat davant els mitjans de comunicació de les que si gaudeixen altres diputats i diputades mostrant cartells amb missatges davant la premsa.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari