Catalunya Diari

Aspid guanya un premi per un projecte sobre l'ictus

La Fundación AMA atorga un premi de 6.000 euros per al projecte que està elaborant l’entitat lleidatana

Imatge de la recollida del premi
La Fundación AMA atorga un premi de 6.000 euros per al projecte | LleidaDiari.cat

ASPID ha estat guardonat per la Fundación AMA amb un premi valorat en 6.000 euros pel projecte 'Abordatge integral a l'Ictus: un programa de salut comunitària', que està desenvolupant enguany l'entitat lleidatana a través del servei de Neurolleida.

El projecte preveu accions de prevenció de l'ictus entre la població en general, però especialment entre el col·lectiu de persones adultes, i també porta a terme programes de neurorehabilitació per aconseguir millores funcionals en les persones que ja l'han patit.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'ictus és un dels problemes actuals de salut pública més importants

Cal recordar que l'ictus és un dels problemes actuals de salut pública més importants, ja que és la segona causa de mort i la primera causa de discapacitat entre les persones grans. El premi, que pretén ser un reconeixement i alhora un ajut econòmic a projectes de tipus social, ha estat atorgat en el marc de la sisena edició del Premi Mutualista Solidari de la Fundación AMA. A l'Estat espanyol hi ha actualment més de 420.000 persones afectades pel Dany Cerebral Sobrevingut (unes 1.500 a Lleida), essent la causa més freqüent l'ictus, amb unes 200.000 persones (unes 700 a Lleida).

L'ictus és la primera causa de mortalitat entre les dones i la segona en els homes, segons dades del Grup d'Estudi de Malalties Cerebrovasculars de la Societat Espanyola de Neurologia. A Europa cada l'any es detecten uns 120.000 casos nous i moren 650.000 persones per aquesta causa, de les quals 40.000 de l'Estat espanyol. Extrapolant aquesta xifra en donaria que a la demarcació de Lleida, amb 427.208 habitants, es produeixen unes 370 defuncions anuals.

Ha atorgat un total de 60.000 euros en premis i accèssits als guanyadors

La Fundación AMA ha atorgat un total de 60.000 euros en premis i accèssits als guanyadors de la sisena edició del Premi Mutualista Solidari. Els premis s'han repartit entre 8 projectes socials i d'ajuda humanitària, tots ells destinats a ajudar a col·lectius en risc d'exclusió social i que incloguessin activitats relacionades amb la cura de la salut, la prevenció de malalties o la promoció d'hàbits de vida saludables.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari