Catalunya Diari

Atenen a Lleida prop de 300 famílies per pobresa energètica en un any

Aquesta situació impacta especialment sobre les persones vulnerables amb les quals treballa la Creu Roja

Durant l'any 2019 Creu Roja Lleida ha atès arreu de la demarcació 295 famílies amb dificultats per fer front al pagament de les factures relacionades amb els serveis energètics - la llum, el gas i l'aigua. D'aquestes famílies ateses, l'entitat ha atorgat 653 prestacions a 242 persones usuàries.

A banda de les ajudes econòmiques, des de Creu Roja s'ofereix formació en eficiència energètica i l'any passat es van fer un total de 28 tallers i també es van entregar 115 kits de microeficiència amb bombetes led o regletes, que permeten optimitzar al màxim el consum. Un 9,1% de la població de l'Estat està afectada per la pobresa energètica.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

100 auditories sobre l'estat dels habitatges de 96 famílies

Les famílies també reben un informe amb les recomanacions relacionades amb la possibilitat de sol·licitar el gratificació social, amb canvis de potència contractada o per dur a terme petites rehabilitacions a les seves llars per tal de fer-les més eficients. En aquest sentit, s'han realitzat 100 auditories sobre l'estat dels habitatges de 96 famílies i 247 trucades telefòniques de seguiment a persones que han rebut ajudes econòmiques.

Segons les darreres dades de l'Eurostat, l'oficina d'estadística de la Unió Europea publicades aquest gener, la pobresa energètica relacionada amb la capacitat de les llars de mantenir una temperatura adequada torna a créixer a l'estat espanyol i ja afecta un 9,1% de la població (l'any 2018 va ser el 8%).

Aquesta situació impacta especialment sobre les persones vulnerables amb les quals treballa la Creu Roja. El 50% de les famílies ateses en l'àmbit estatal, han de triar entre pagar les despeses bàsiques i portar una alimentació saludable o escalfar les seves llars, segons el butlletí sobre la vulnerabilita de Cruz Roja Española publicat el gener de 2018.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari