Catalunya Diari

Aterra a la Fira de Sant Miquel el Jaguar I-Pace 100% elèctric

Incorpora una bateria de ions de liti de 90 kWh d'última generació i ofereix una autonomia de fins a 470 km

Imatge del cotxe que es podrà veure a la Fira de Sant Miquel
Imatge del cotxe que es podrà veure a la Fira de Sant Miquel | LleidaDiari.cat

Un vehicle 100% elèctric, un Jaguar I-PACE, exposat per l'empresa Terraferma Motor-Portolés, serà l'estrella de l'àrea d'automoció de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit, una zona que creix any rere any i que exhibirà una àmplia gamma de vehicles (turismes, 4x4, vehicles industrials lleugers, etc.). L'àrea d'automoció ocuparà una superfície neta de 2.500 m² i donarà cabuda a 10 expositors del sector.

El Jaguar I-PACE és un SUV d'alt rendiment totalment elèctric. Incorpora una bateria de ions de liti de 90 kWh d'última generació i ofereix una autonomia de fins a 470 km. Pot carregar-del 0 al 80% en només 40 minuts (corrent continu de 100 kW). Si s'utilitza un carregador de paret domèstic (corrent altern de 7 kW) es triga unes 10 hores a aconseguir el mateix nivell de càrrega.

Presenta les tecnologies en seguretat més avançades

Els aspectes més destacats en el disseny del xassís inclouen, per primera vegada en la indústria, l'ús de peces d'alumini forjades. L'I-PACE, a més, presenta les tecnologies en seguretat més avançades per protegir tant als usuaris de la carretera com als vianants i ciclistes: un capó desplegable i un sistema de frenada Autònoma d'Emergència amb Detecció de vianants i Ciclistes.

A més, disposa d'un Sistema d'Alerta Acústica del Vehicle (AVAS) mitjançant el qual avisa altres usuaris de la carretera quan el vehicle s'acosta (el sistema ha estat dissenyat juntament amb membres de l'organització de Gossos Guia per a Cecs, l'entitat benèfica britànica més important de Gossos Guia per a persones amb discapacitat visual). Gràcies a aquestes innovacions, l'I-PACE també ha aconseguit una qualificació de seguretat de cinc estrelles Euro NCAP.

L'I-PACE ha guanyat els premis World Car of the Year, World Car Design of the Year i World Green Car de 2019, essent el primer vehicle que guanya tres categories en un mateix any. Des de la seva presentació fa poc més d'un any i mig, l'I-PACE ha rebut 62 guardons, inclosos Cotxe de l'Any a Europa, Alemanya, Noruega i el Regne Unit i Cotxe Ecològic de l'Any a la Xina.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari