Catalunya Diari

Aturades dels treballadors de Sada Lleida per reclamar més recol·locacions

El comitè d'empresa valora «positivament» l'actitud de l'empresa en les negociacions però veu encara «insuficients» les propostes plantejades

Imatge de la protesta
Imatge de la protesta | LleidaDiari.cat

Els treballadors de l'escorxador avícola Sada de Lleida porten a terme aquest dimecres aturades de quatre hores, una durant el torn de matí, i una altra prevista per al de tarda.

Es tracta d'una mesura de pressió per reclamar a l'empresa una millora de propostes que ha plantejat fins ara per a la plantilla davant l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'extinció presentat per tancar la planta de la capital del Segrià, on treballen 250 persones.

Reclamen un mínim de 100 recol·locacions

El comitè d'empresa valora «positivament» l'actitud de l'empresa en les negociacions tot i que encara veuen «insuficients» el que els estan oferint. En aquest sentit, reclamen un mínim de 100 recol·locacions, respecte a les 57 plantejades per l'empresa, i una millora dels ajuts per a aquells treballadors que acceptin el trasllat a altres plantes del grup de l'Estat.

L'ERO afecta uns 220 treballadors de la plantilla, ja que 14 comercials en queden fora, així com altres 16 que estan prejubilats, tal com van acordar direcció i comitè. Per a la resta, l'empresa ofereix la recol·locació de 57 treballadors, un 25% de la plantilla, en altres de les plantes que té el grup a l'Estat (Sevilla, València, la Corunya i Tenerife), mentre el comitè en reclama un mínim de 100, segons ha exposat el president del comitè d'empresa, Juan Noguero.

El comitè demana 2.000 euros per aquells treballadors que acceptin el trasllat a altres plantes

D'altra banda, el comitè demana 2.000 euros per aquells treballadors que acceptin el trasllat a altres plantes i 700 euros mensuals per al lloguer de l'habitatge, a més d'ajuts per a la compra de llibres per als treballadors amb fills en edat escolar. En aquest sentit, l'empresa els ofereix 1.500 euros per als treballadors recol·locats majors de 50 anys, i 1.200 euros per als de menor edat, i una ajuda de 500 euros mensuals durant mig any per als de més de 50 anys, i de 600 euros, per als que no arribin a aquesta edat.

De totes maneres, Juan Noguero valora «positivament» el que ens està oferint la direcció perquè, «almenys, ara estan negociant», ja que «al principi només eren vint dies per any treballat durant dotze mesos o un concurs de creditors». Així, ha indicat que l'objectiu del comitè és «aconseguir el màxim possible».

Consideren que les negociacions entre les dues parts haurien d'avançar més ràpidament

El president del comitè d'empresa de Sada Lleida considera que les negociacions entre les dues parts haurien d'avançar més ràpidament tenint en compte que finalitzaran el 29 de novembre i «només queden dues setmanes». Aquest dijous els representants dels treballadors i la direcció tenen prevista una nova trobada. Divendres, la plantilla celebrarà una assemblea per valorar les propostes plantejades fins al moment per part de l'empresa.

El Grup Sada és propietat de la multinacional holandesa Nutreco, en mans del hòlding d'inversions, també holandès, SHV. Sada va presentar un ERO per al tancament de la planta de Lleida justificant la decisió per les pèrdues que aquesta acumula, d'uns 600.000 euros anuals. Tot i això, l'empresa ha invertit en els darrers anys uns 12 milions d'euros en la sala d'especejament d'aus de Sada a Lleida. A finals de l'any passat, però, la firma va decidir tancar l'escorxador de Lleida i traslladar-lo a València.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari