Catalunya Diari

L'Audiència Nacional cita com a investigats els quatre acompanyants de Puigdemont a Alemanya

Es tracta dels dos mossos que feien tasques d'escorta, de Josep Maria Matamala i de Josep Lluís Alay

Imatge de Carles Puigdemont abandonant els jutjats d'Alemanya després de ser posat en llibertat
Imatge de Carles Puigdemont abandonant els jutjats d'Alemanya després de ser posat en llibertat | Cedida

Un jutge de l'Audiència Nacional ha citat com a investigats les quatre persones que acompanyaven Carles Puigdemont, quan l'expresident de la Generalitat detingut a Alemanya. 

Se'ls imputa, així mateix, per un delicte d'encobriment, ja que aquests van ser els homes que es trobaven amb l'expresident de la Generalitat i cap de fils de Junts per Catalunya quan va ser detingut a Alemanya. Aquell dia, doncs, la policia germànica va interceptar el gironí mentre duia a terme el trajecte de Finlàndia fins a Brussel·les

El jutge de l'Audiència Nacional Espanyola, Diego de Egea els ha citat a tots quatre com a investigats pel delicte d'encobriment que haurien comès en encobrir el viatge de Puigdemont des de Finlàndia fins a Brussel·les. El delicte, d'altra banda, pot estar penat amb fins a tres anys de presó.

Els acompanyants de Puigdemont, en el punt de mira

No és la primera vegada que els acompanyants de l'expresident estan en el punt de mira. La policia espanyola ja va detenir tres dels homes que anaven amb Puigdemont el passat mes de març.

Es tractava, en aquest sentit, de l'historiador i professor de la Universitat de Barcelona, Josep Lluís Alay; i dels dos mossos fora de servei que anaven amb l'expresident Carlos López i Xavier Goicoechea

Alay, detingut a Catalunya dies després

L'historiador va acompanyar el líder de Junts per Catalunya en la seva estada a Finlàndia, sent una de les persones que viatjaven en el vehicle del president exiliat quan va ser detingut per la policia alemanya aquest passat diumenge, 25 de març, després de passar la frontera danesa.

La policia també va buscar aleshores l'empresari Josep Maria Matamala, qui acompanyava el president des que es va establir a Brussel·les. Segons fonts policials, Matalama era buscat per haver ajudat Puigdemont a «sostreure's de l'acció de la justícia en un país estranger».


Comentaris

envia el comentari