Catalunya Diari

Pablo Hasél, a la presó

L'Audiència Nacional ha donat a conèixer aquest divendres la resolució

L'Audiència Nacional ha condemnat a dos anys i un dia de presó el raper lleidatà Pablo Hasel per lloar al Twitter ETA i els GRAPO, els membres dir que són per a ell «exemples de resistència», així com per injúries a la Corona i a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Hasel, que en realitat es Pau Rivadulla, ha estat també condemnat a pagar una multa de 24.300 euros, i en haver estat ja condemnat a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme en 2014 podria ingressar a la presó de ser confirmada aquesta última sentència pel Tribunal Suprem.

La sentència la subscriuen dos dels tres magistrats que componen el tribunal de la secció primera del Penal -Concepció Espejel i Nicolás Poveda-, ja que el tercer membre, Manuela Fernández de Prado, ha emès un vot particular discrepant, en considerar que els seus comentaris a Twitter s'emmarquen dins el dret a la llibertat d'expressió.

Per contra, Espejel i Poveda consideren que els seus missatges tanquen «una invitació a realitzar una conducta igual que la dels seus referents», els presos d'ETA i els GRAPO, als quals va dedicar 64 tuits, lloant una «activitat violenta i terrorista que representa una forma de lluita encomiable i positiva segons el seu criteri». Per a la Sala, aquests comentaris formen part d'«una actuació conjunta» dirigida a les autoritats de l'Estat, «menyspreant-i denigrant-los», i entén que amb això està incitant a la violència, «al·ludint a la necessitat d'anar més enllà en un comportament violent, fins i tot amb la utilització del terrorisme».

Recorda que l'acusat en el judici, va qualificar als membres del Grapo i d'ETA a la presó com «referents a imitar, buscant l'adhesió de persones a aquesta finalitat», la resposta violenta. En 2014, Hasel va ser condemnat a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme, pena que després de ser ratificada pel Tribunal Suprem va quedar en suspens perquè no tenia antecedents penals. Ara, en ser condemnat a dos anys podria ingressar a la presó per complir les dues condemnes que sumen quatre anys, sempre que aquesta última sigui finalment confirmada per l'alt tribunal, segons fonts de l'Audiència Nacional.


Comentaris

envia el comentari