Catalunya Diari

Augmenta el preu del gasoil fins a un 6% durant aquest pont

L'increment es pot arribar a situar en més de tres euros per als conductors que viatgin durant aquest pont

La gasolina baja un 1%, mientras que el petróleo cae un 4,4% en lo que va de año
El preu dels carburants seran una dificultat afegida per als conductors durant aquest pont  | CatalunyaDiari.com

Si bé ja estem acostumats a suportar la pujada dels preus dels serveis bàsics —l'exemple més evident d'aquest extrem el tenim amb el preu de l'electricitat—. En aquesta ocasió, és el gasoil el què ha apujat el preu que costarà als ciutadans respecte a les mateixes dates que l'any anterior, el 2016.

Xifres concretes

Segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea, el preu del litre de gasoil s'ha col·locat en els 1,135 euros, després d'una lleugera caiguda respecte al de la setmana passada. Aquesta «bona notícia» però, ha estat un miratge, ja que, ara mateix, el preu és un 6% superior al preu mitjà d'aquest producte l'any passat. Amb aquestes xifres, es manté prop dels màxims de l'any.

Es dóna un cas similar quant a la gasolina que, tot i haver abaixat el preu —per segona setmana consecutiva—, es manté més alt que fa un any: l'augment arriba al 4,5%. En aquests moments, omplir un dipòsit estàndard de gasoil costarà a l'amo del vehicle quasi 3,6 euros més. En el cas de la gasolina, són tres euros de sobrecost.

Coincidència amb el pont

Aquesta situació ara entra en combinació amb les festivitats d'aquests dies on, segons dades de la Direcció General de Trànsit, es preveu un volum de desplaçaments que pot arribar pràcticament als 7 milions a tot l'estat espanyol.

Tot i això, l'estat espanyol se situa per sota del preu mitjà establert a la resta de la Unió Europea i la zona euro. Això es deu a la menor pressió fiscal del territori en comparació amb els seus companys internacionals.


Comentaris

envia el comentari