Catalunya Diari

Augmenta un 10% la recollida de roba usada a Lleida durant l'any 2018

Lleida comptarà amb 10 nous contenidors al carrer per a recollir tot tipus de material tèxtil i complements

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Lleida ha aconseguit augmentar un 10,31% la quantitat de roba usada recollida en un any, passant de 298.806 quilograms recollits l'any 2017 a 329.622,51 quilograms l'any 2018, gràcies a les polítiques que impulsa l'Ajuntament de Lleida adreçades a l'increment de la recollida selectiva dels residus generats a la ciutat.

La Paeria i la Fundació Jaume Rubió i Rubió han signat un nou conveni de col·laboració amb l'objectiu de mantenir el projecte de recollida de roba usada que es du a terme a Lleida des de l'any 2006, i que permetrà la col·locació de 10 nous contenidors de recollida d'aquest material als carrers de Lleida, que ja s'estan instal·lant i que incorporen una nova imatge, de color vermell. D'aquesta manera s'arribarà a un total de 40 unitats distribuïdes pels carrers de la ciutat.

 

Feina estable a 10 persones que treballen en la gestió de la roba

El regidor de Sostenibilitat de la Paeria, Joan Queralt, ha destacat que «aquest projecte és una mostra de les polítiques mediambientals que vol aplicar la Paeria, per a promoure l'economia circular». «D'aquestes 330 tones, se'n deriven tres fets importants. En primer lloc, donem feina estable a 10 persones que treballen en la gestió de la roba; a més hi ha 500 famílies que poden gaudir del reaprofitament d'aquesta roba; i, per últim, aconseguim evitar que aquestes tres-centes trenta tones vagin a l'abocador i fem que es puguin tornar a reutilitzar. Es combinen tant la vessant social com la mediambiental», ha afegit, el regidor que ha presentat els nous contenidors junt amb el gerent de Troballes, Josep Fernández, i Alfons Medina, director de la Fundació Jaume Rubió i Rubió.

Tota la roba usada es pot aprofitar, tant els tèxtils, com les sabates, bosses, cinturons i altres complements, fins i tot la que està foradada o en mal estat. La roba que es pot aprofitar de nou es destria i es neteja per a reutilitzar-la i la que està en mal estat es destina a fer draps per a la indústria. L'objectiu és evitar l'arribada de residus tèxtils a l'abocador. La Fundació Jaume Rubió i Rubió, a través de l'empresa d'inserció Troballes, té com a objectiu la creació de llocs de treball per persones amb vulnerabilitat o en risc d'exclusió social de Lleida. La seva finalitat és aconseguir la inserció sociolaboral a les persones amb especials dificultats per treballar i trobar feina. El nombre de famílies lleidatanes que han rebut roba social durant el 2017 és de 512.


Comentaris

envia el comentari