Catalunya Diari

S'eleven a 129 els hospitalitzats per covid-19 a la regió sanitària de Lleida

Disset pacients han rebut una alta exprés i continuen la seva hospitalització a domicili

Pla general de la façana principal de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida
El responsable de les plantes covid-19 a l'Arnau de Vilanova de Lleida alerta que la setmana que ve serà "crítica" | LleidaDiari.cat

El nombre de pacients ingressats per covid-19 als hospitals de la regió sanitària de Lleida ha incrementat de 19 respecte a l'últim balanç i sumen un total de 129 persones. Segons les dades del Departament de Salut, en aquests moments hi ha 14 persones a l'UCI. A més, disset pacients se'ls ha donat una «alta exprés» per seguir la seva hospitalització a domicili.

A l'Arnau de Vilanova hi ha 65 persones ingressades, 58 de les quals a les tres plantes covid que hi ha obertes al centre, i 7 a l'UCI. A l'Hospital Santa Maria hi ha dues persones ingressades a la planta covid que s'ha habilitat i 5 a l'UCI. Les altres dues persones ingressades en unitats de cures intensives estan en centres privats.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Altres 42 persones estan ingressades en altres centres de la regió sanitària

Altres 42 persones estan ingressades en altres centres de la regió sanitària i 15 més a l'Hotel Nastasi, que ja està funcionant com un hotel salut. En aquest últim cas, segons ha explicat la gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, es tracta de persones que encara necessiten hospitalització en una situació «intermèdia» entre els que estan en un hospital i aquells que estan hospitalitzats a domicili. Pel que fa a aquests últims, Farreny ha dit que es tracta d'un perfil de pacients que poden acabar l'hospitalització a casa seva.

Les derivacions de pacients de l'Arnau de Vilanova a l'Hospital Vall d'Hebron es mantenen en vuit, tal com ja es va informar dissabte. En aquest cas, es tracta de pacients no-covid. Farreny també ha explicat que el dispositiu previst al pavelló Onze de Setembre no es preveu que es posi en marxa fins d'aquí 10 o 15 dies, tot i que està preparat per quan calgui activar-lo. A més, ha remarcat que s'està fent una actuació de «protecció» de la carpa del SEM instal·lada a l'exterior de l'Arnau de Vilanova per protegir la instal·lació del sol i la calor.

Dispositius actius per l'aïllament de positius

La regió també manté diversos dispositius actius per l'aïllament de positius sense símptomes o els seus contactes, com l'Hotel Rambla, La Manreana i diversos dispositius en municipis com Soses, Alcarràs i Aitona. En concret, a l'Hotel Rambla hi ha 31 persones, quatre positius i 27 contactes, i a La Manreana 49, tots ells positius.


Comentaris

envia el comentari