Catalunya Diari

Ausàs apareix en vuit vídeos carregant bosses en el pàrquing on s'emmagatzemava tabac

Ausàs apareix en vuit vídeos carregant bosses en el pà rquing on s'emmagatzemava tabac| Text i fotografies: EPEls vídeos, on apareix vestit de manera informal i que corresponen a l'1 i el 3 de juliol del 2012, són una pericial aportada en la tercera jornada de judici pel fiscal del cas, que es jutja a l'Audiència de Lleida. La Fiscalia ha mostrat gravacions també dels dies 4, 5, 6, 8 i 10 de juliol, a més d'un altre del 25 de juny on el també exalcalde de la Seu d'Urgell presumptament també carregava tabac. En les imatges també es pot veure l'exconseller parlant amb altres acusats, i, segons la Fiscalia, el tabac es portava a la nit per ser traslladat a Barcelona de matinada.

Aquestes gravacions formen part de les proves que el seu advocat, com la resta dels lletrats, va pretendre anul·lar en la primera sessió del judici argumentant que violaven el dret a la intimitat innecessàriament perquè quan els Mossos van decidir gravar ja havien identificat els implicats.

Tots els advocats han intentat impedir aquest divendres el visionat dels vídeos però el president de l'Audiència, Francesc Segura, sí ha permès veure'ls, tot i que impedint prendre imatges als mitjans de comunicació per evitar la seva difusió. Dimarts, primera jornada del judici, Jordi Ausàs va negar haver fet contraban de tabac, delicte pel qual Fiscalia demana per a ell sis anys i cinc mesos de presó i una multa de 2,25 milions d'euros.

Quedarà vist per a sentència
El judici, en què Ausàs s'ha assegut a la banqueta dels acusats amb 12 persones més inclosa la seva dona, ha de quedar vist per a sentència aquest mateix divendres a la tarda, després que totes les parts presentin les seves conclusions. Fiscalia ja ha avançat que mantindrà la petició de pena per a Ausàs i retirarà l'acusació penal per a la seva dona, amb independència de les responsabilitats civils que puguin derivar-se per la seva participació lucrativa.


A la sessió del matí ha declarat com a testimoni una agent dels Mossos d'Esquadra que va detenir Ausàs, i, com va fer el seu cap en una sessió anterior, ha relatat que en l'escorcoll de casa seva es va trobar tabac en el garatge. De l'escorcoll ha detallat com Ausàs no va donar crèdit quan els agents van valorar el tabac en 15.000 euros --la xifra a partir de la qual suposa un delicte-- i va demanart als policies que recomptessin assegurant que no s'arribava aquesta xifra: en aquest recompte la xifra es va quedar en uns 14.500.

Com ha explicat el cap dels Mossos en una altra sessió del judici, l'agent ha relatat també que van trobar documents relacionats amb el contraban datats el febrer i l'agost del 2010, quan Ausàs encara era conseller.

L'exconseller i exmilitant d'ERC ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra en col·laboració amb la Guàrdia Civil el 12 de juliol de 2012, va passar dos dies a la presó de Lleida i va sortir després de pagar una fiança de 145.000 euros.


Comentaris

envia el comentari