Catalunya Diari

Ausàs recorre al Suprem la seva condemna per contraban de tabac i demana l'absolució

Ausàs recorre al Suprem la seva condemna per contraban de tabac i demana l'absolució| Text i fotografies: EP

el condemna a quatre anys de presó per un delicte continuat de contraban de tabac

"El plantejament que farem en el recurs de cassació és demanar l'absolució", ha explicat el seu advocat, Jordi Alis, per a qui s'han vulnerat els drets fonamentals del seu client, i que ha mostrat la seva disconformitat amb l'aspecte formal. Alis ha demanat en la primera sessió del judici la nul·litat de les gravacions de vídeos fetes pels Mossos d'Esquadra amb autorització judicial a l'aparcament on l'exconseller recollia el tabac. També ha demanat en les qüestions prèvies la nul·litat de l'escorcoll de l'habitatge de l'exconseller, considerant que "no estava motivat".

A preguntes de Alis, Ausàs ha comentat que els mossos no li havien explicat per què escorcollaven el seu domicili: "No em van dir per què escorcollaven la meva casa, es van emportar fins i tot els diners de les guardioles dels meus fills".

Inexistència de grup organitzat
L'advocat de l'exconseller plantejarà en el seu escrit també que la qualificació jurídica dels fets com a delicte continuat no és correcta així com la inexistència de grup organitzat: "Ausàs compra al box i va a Barcelona. L'única relació que hi ha amb els altres imputats és amb el tal Ramón per pagar-li i ja està", ha explicat Alis.

L'advocat té cinc dies per preparar el recurs anunciant els motius i, una vegada presentats els de totes les parts, 20 dies més per formalitzar-lo abans de remetre la causa al Suprem, i, segons els seus càlculs, la sentència del Suprem pot trigar entre 12 i setze mesos.

Alis s'ha mostrat enfadat per la manera en la qual ha conegut la sentència, ja que, segons ha explicat, ha estat el mateix Ausàs qui el va trucar per dir-li que ho havia conegut pels mitjans de comunicació: "És inadmissible, l'Audiència la comunica abans als mitjans que a les parts. Horrorós", ha afirmat.


Comentaris

envia el comentari